Ismét repül a Lufthansa a Debrecen és München közötti útvonalon

Forrás: turizmus.com

 2022. május 27. 11:32

Május 29-étől újraindítja menetrend szerinti járatát a Lufthansa Debrecen és München között. A német prémiumkategóriás légitársaság hetente négyszer repül majd a bajor fővárosba.

Németország harmadik legnagyobb városa és Debrecen között 2016 áprilisában indult először közvetlen menetrend szerinti járat. Az üzemeltetők elégedettek voltak a gépek töltöttségi adataival, de a pandémia közbeszólt, így a Lufthansa leállította ezt az egyébként sikeres járatát – olvasható a Visit Debrecen oldalán.

Azonban a német légitársaság is törekedett arra, hogy a legjobb és a jól üzemelő repülőterekről, természetesen minél hamarabb visszaépüljön, aminek most jött el az ideje – mondta el Vajda János, a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője.

Május 29-étől újraindítja menetrend szerinti járatát a Lufthansa Debrecen és München között

Fotó: 123rf.com

A 90 férőhelyes gépek május 29-étől hetente négy alkalommal hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek majd.

A járatok menetrendje alapján müncheni átszállással a világ számos kedvelt úti célja elérhetővé válik. A foglalási adatok egyébként már most is kedvezőek, jelenleg 50 százalék fölötti a gépek töltöttsége.

Vajda János azt is elmondta, hogy idén minden eddiginél bővebb a nyaralójáratok kínálata, így számítanak az utasforgalom megugrására.

Debrecenből a török riviérára három utazásszervező is indít charterjáratot. A görögországi Zakinthosz szigete is újra elérhető repülővel. A Wizz Air menetrend szerinti ciprusi járata már elindult, nemrég Korfut és Burgaszt is bejelentették, hamarosan pedig járatot indítanak Mallorcára is.

De van lehetőség városlátogatásokra is: a Wizz Airrel repülhetünk Tel-Aviv mellett menetrend szerint Londonba, Párizsba, Eindhovenbe vagy akár Brüsszelbe.