Járatözön a Seychelle-szigetekre

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. március 31. 14:21

Egymás után jelentik be a légitársaságok, hogy újraindítják járataikat a Seychelle-szigetekre, miután az ország március 25-én újra megnyitotta határait a turisták előtt.

A Seychelle-szigetek hírügynöksége arról számolt be, hogy a Dél-afrikai Köztársaság állampolgárainak kivételével, mindenki más előtt nyitva áll az Indiai-óceánon fekvő szigetcsoport. A belépés feltétele továbbra is az indulás előtt maximum 72 órával készített negatív koronavírusteszt.

A Seychelle-szigeteken a lakosság több mint felét beoltották már, így újraindították a turizmust

Fotó: 123rf

A Seychelle-szigetek azután döntött a turizmus újraindítása mellett, hogy az év elején elkezdődött a lakosság tömeges oltása, és mára a helyiek több mint fele a második adagot is megkapta valamelyik vakcinából.

A fertőzöttek száma igen alacsony, napi 40-50 fő. A javuló adatok hatására a közelmúltban este nyolcról 11-re tolták a kijárási tilalom kezdetét, a maszkviselési és egyéb járványügyi előírás betartása továbbra is kötelező.

A nyitás hírére egymás után jelentik be a légitársaságok, hogy újranyitják vagy sűrítik a szigetekre közlekedő járataik számát.

Az Emirates, amely eddig hetente ötször repült ide, március végétől áttér a napi gyakoriságra. A Qatar Airways megtartja az eddigi heti három járatát, ugyanakkor Boeing 787 Dreamlinerekkel repül ezentúl.

Az Air Seychelles március 31-én indítja újra Tel-Aviv-i járatát, amely hetente háromszor közlekedik a nyári szezon végéig. Hetente egyszer repül a légitársaság Dubajba, Mumbaiba április 7-étől, Mauritiusra pedig június elejétől közlekednek újra.

17 év kihagyás után április 2-ától heti járattal tér vissza a szigetekre az Aeroflot Moszkvából.

Reunionra heti járatot indít április elején az Air Austral.

Az izraeli Arkia légitársaság április 4-étől indítja rendszeres charterjáratait Tel-Avivból.

A Turkish Airlines heti két járattal tér vissza április 23-tól.

Az Ethiopian május 2-től napi járatot állít be Addis Abebából.

A svájci Edelweiss Air heti három járatot tervez indítani Zürichből július 3-tól.

Az Etihad Airways március legvégétől heti két járattal indult újra Abi Dhabiból, a járat gyakorisága július 1-től napira változik.