Javultak a Budapest Airport utaselégedettségi mutatói

Forrás: turizmus.com

 2020. január 22. 17:13

37 kritériumból 32 esetében javult a szolgáltatási színvonal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a negyedévente elvégzett független nemzetközi utaselégedettségi felmérés alapján.

Az utolsó negyedévi és összességében a teljes 2019-es évi ASQ eredmények visszaigazolták a Budapest Airport által az elmúlt évben végrehajtott fejlesztéseket: az utasok kiemelkedően jónak értékelték a biztonsági ellenőrzést, a terminálok tisztaságát és az általános szolgáltatási színvonalat is a budapesti repülőtéren – áll a Budapest Airport közleményében.

A több száz nemzetközi repülőtéren egységes szempontok alapján végzett utaselégedettségi felmérés (ASQ) alapján az 1-től 5-ig terjedő skálán kiugróan jó értékelést kapott például a check-in és a biztonsági ellenőrzés folyamata. A nemzetközi repülőterek által a legfontosabb mutatónak tekintett általános elégedettség értékelése a 2018-ban mért 3,71 pontról 3,81 pontra emelkedett, és kiemelkedő osztályzatot kapott a terminálok tisztasága és általános atmoszférája is.

Az új utasbiztonsági ellenőrző sor a budapesti repülőtéren

Fotó: Budapest Airport

A megkérdezettek elismerően nyilatkoztak az utasbiztonsági ellenőrök udvariasságáról, az ellenőrzés alaposságáról, és a legjobbra értékelt szempontok között szerepel az utasok biztonságérzete is. E három szempont értékelése mind megközelítette vagy elérte a nemzetközi összehasonlításban is jónak számító 4 pontot. Az utasok pontszámaiban visszaköszön a biztonsági ellenőrzést megelőző várakozási idő lerövidülése, továbbá javult az útlevél-ellenőrzés gyorsaságának megítélése is: ennek pontszáma a 2018-ban mért 4,02-ről 4,12-re emelkedett. A korábbinál magasabb pontszámot kapott az utasoktól a repülőtéri üzletek kínálatának ár-érték aránya, a wifihálózat elérése, és ugyancsak 4 pont felett értékelték az utasok az átszállási lehetőségeket.

A Budapest Airport az elmúlt két évben 45 milliárd forintot fordított repülőtér-fejlesztésre, a következő 4-5 évben pedig további 275 milliárd forintnyi beruházást tervez megvalósítani a repülőtér további bővítésének, fejlesztésének keretében – közölték.