Budapest-Tunisz járat jövőre?

Forrás: AIRportal.hu

 2017. március 28. 18:28

Közvetlen légijárat megindításáról tárgyalt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hétfőn Tunéziában - írta az airportal.hu.

Az államtitkár Tuniszból az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, több külügyminisztériumi vezetővel tárgyalt, és előadást tartott az ottani szakembereknek a külgazdasági és diplomáciai tárca összevonásának a tapasztalatairól és a kijavított hibákról, amit nagy érdeklődéssel fogadtak.

A közvetlen légijáratok beindítását az indokolja, hogy a korábbi heti két charter járat helyett ma már hetente öt repülőgépet töltenek meg a magyar turisták.

A járatot a hazai tour operatorok és a Tunéziai Turisztikai Hivatal is régóta szorgalmazza.

Tunisz

Az érdeklődés növekedését a biztonsági helyzet is alátámasztja: az ottani hatóságok kézben tartják a dolgokat, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt egy évben nem volt a turisták ellen irányuló terrortámadás az észak-afrikai országban - tette hozzá.

Magyar Levente közlése szerint egy hét múlva hivatalos tunéziai küldöttség érkezik Budapestre a közvetlen légi összeköttetésről szóló megállapodás véglegesítésére.

Várhatóan a jövő évtől indulhatnak meg a Tunisair járatai a két ország között - mondta az államtitkár.

A Medina bejárata Tuniszban

Kapcsolódó cikkek

Tunézia újra lendületben

2017. március 02.