Kubába már csak az oltottak utazhatnak be

Forrás: turizmus.com

 2022. január 12. 14:45

A legújabb, szigorított beutazási feltételek alapján a Kubába utazóknak oltással kell rendelkezniük a belépéshez. Emellett minden 13 évnél idősebb, repülővel utazó turistának egy negatív PCR-tesztet is be kell mutatnia.

Az oltottság igazolása mellett kötelező PCR-tesztet legkésőbb 72 órával az érkezés előtt kell elvégezni. Korábban a szigetország nem követelte meg a tesztet a beoltott utazóktól – emlékeztet a Travel Weekly.

A 12 éves és annál fiatalabb gyermekek, valamint azok, akiket egészségügyi okokból nem lehet beoltani, mentesülnek az oltási és tesztelési szabályok alól is.
Fontos szabály az is, hogy a látogatóknak a kubai tartózkodásuk idejére olyan utasbiztosítással kell rendelkezniük, amely fedezi a koronavírus megbetegedés és a karantén költségeit is. Ha valaki utasbiztosítás nélkül érkezik az országba, a kubai repülőtéren 30 dollárért köthet 21 napra szóló biztosítást.

kuba_123rf

A repülővel Kubába érkezőknek igazolni kell oltási státuszukat és egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk a belépéshez

Fotó: 123rf.com

Az utazóknak ezen kívül az indulás előtt három nappal ki kell tölteniük a D'Viajeros nevű utazási kérelmet. A formanyomtatvány kitöltése után az oldal egy QR-kódot generál, amelyet a turistáknak érkezéskor be kell mutatniuk az egészségügyi és a bevándorlási tisztviselőknek.