Málta a legnépszerűbb repülős úti cél nyáron

Forrás: turizmus.com

 2017. május 29. 13:57

Az előző évhez képest nem történt változás a legnépszerűbb tengerparti úti célok listájának élén. A repjegy.hu jegyeladásai alapján összeállított rangsor szerint idén is Máltára vettek legtöbben repülőjegyet, míg a tízes lista további helyein jelentős átrendeződés történt.

A repjegy.hu top 10-es listájára minden évben a legnépszerűbb nyaralóhelyek kerülnek fel, míg kimaradnak azok a városok, amelyek tengerparttal is rendelkeznek ugyan, de alapvetően inkább városnézés céljából látogatnak oda nagy számban. Ilyen város például Barcelona vagy Nápoly.

A listán a sorrendet az utazási irodák által szervezett charterjáratok sem befolyásolják, kizárólag az egyéni utas foglalások alapján dől el, mely célpont milyen helyezést ér el az adott évben.

Idén az alábbiak szerint alakult a sorrend (zárójelben a tavalyi helyezés látható)

1.   Málta (1.)

2.   Korfu (7.)

3.   Palma De Mallorca (10.)

4.   Gran Canaria (2.)

5.   Nizza (17.)

6.   Tenerife (6.)

7.   Larnaca / Ciprus (8.)

8.   Funchal / Madeira (3.)

9.   Heraklion / Kréta (11.)

10. Catania / Szicília (4.)

 

Málta népszerűsége töretlen idén is, míg a tavalyi második helyezett Gran Canaria a negyedik helyre csúszott vissza, a negyedik helyről pedig 10. lett a szicíliai Catania. Ismét nagyon népszerű Korfu, Palma de Mallorca, Nizza, ezek a városok 5,7 és 12 helyet ugrottak előre.

Idén nyárra Máltára vettek legtöbben repülőjegyet, a népszerű szigetország tavaly is a dobogó tetején állt

Fotó: repjegy.hu

A legtöbb úti célra, Madeirát kivéve van fapados járat, így a repülőjegy olcsósága is hozzájárul a városok népszerűségéhez.

„A dobogós helyeken szereplő úti célokra jellemzően 7-8 napra utaznak az emberek. A leghosszabb időre Ciprusra, illetve Krétára mennek a 10-es lista desztinációi közül, itt 11 napot tölt az átlag-nyaraló. A legkevesebb időt pedig Nizzában töltik a turisták, ide jellemzően 5 napra utaznak a nálunk repülőjegyet vásárlók” – mondta Holczinger Zoltán repülőjegy üzletágvezető.

 

Kapcsolódó cikkek