Még jobb utasélmény az Amadeus-szal!

Forrás: turizmus.com

 2019. április 25. 14:39

Az Amadeus technológiájának segítségével növeli az utasélményt a Qatar Airways.

Tavaly nyáron a légiközlekedési ágazat új rekordot ért el: naponta 200 ezer repülő szállt fel. A versengő piacon a légitársaságok keresik azokat a technológiákat, amikkel emlékezetes élményt tudnak nyújtani a fogyasztóiknak. A világ egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, a Qatar Airways ehhez az Amadeus Altéa Revenue Availability with Active Valuation (RAAV) megoldását választotta.

Ez a megoldás valós idejű elérést biztosít és lehetővé teszi, hogy a légitársaság személyre szabja ajánlatát, és nagyobb bevételre tegyen szert. Emellett integrálható a meglévő utaskiszolgáló rendszerbe is (Amadeus Passenger Service System), így még nagyobb rugalmasságot, méretezhetőséget és hatékonyságot tesz lehetővé. A kombinált technológiának köszönhetően megelőzhetők az időtúllépés miatt kimaradt válaszok a foglalási folyamatban, ami egyébként egyszerre jelenti az utasok frusztráltságát és a légitársaság bevételénekcsökkenését. A RAAV segítségével a Qatar Airways jobban kezeli azokat a periódusokat, amikor nagyobb az érdeklődés.

Repülőgép felszállás közben

Fotó: Amadeus

A Qatar Airways következő években várható fejlődését az Amadeus még további megoldással, az Altéa Booking Intelligence-szel (ABI) is támogatni fogja, ami segít megelőzni a csalásokat és a bevételkiesést. Az ABI valós időben felismeri a foglalási folyamat során elkövetett visszaéléseket vagy csalásokat, és még a foglalás befejezése előtt korrekciós intézkedéseket hoz.