Qatar Airways: menetrendben a Boeing 787 Dreamliner Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2018. február 01. 19:22

A légitársaság február 25-28. között üzemelteti a járatot Budapest és Doha között.

Grisha Jenkov, a Qatar Airways közép-kelet európai igazgatója elmondta: „Igazán büszkék vagyunk arra, hogy az első légitársaság lehetünk, amelyik elhozza Magyarországra a menetrendszerinti 787-es Dreamliner gépet”. Budapest az egyik legkedveltebb desztináció Kelet-Európán belül a légitársaság útvonalhálózatában.

A légitársaság 2017 júliusában 12-ről 14-re növelte heti járatai számát. A napi két járatot jelenleg A320-as géptípussal üzemelteti, 12 business és 132 turista hellyel.

Business Class a Dreamlineren

Fotó: turizmus.com

A Boeing 787 Dreamliner ezzel szemben 22 business és 232 turista székkel üzemel. A megszokott magas minőségű fedélzeti szolgáltatásokon felül (mint a díjnyertes és ingyenes étel- és italkínálat, az ülések háttámlájába épített 10.5 inch-es TV képernyők) ingyenes wifi is elérhető, és az extra nagy felső csomagtérnek köszönhetően az utasok könnyedén elhelyezhetik a kézipoggyászaikat.

Dohából Hanoi, Windhoek, Penang, Pattaya, Jakarta, Johannesburg és Denpasar városaiba lehet még e géptípussal repülni.

További újdonság, hogy a megnövekedett kereslet hatására március 25-től július 31-ig a napi két járat közül az egyik A321-es géppel fog üzemelni, míg augusztus 1-jétől a széles törzsű, A330-as lesz  Budapest és Doha között - egyelőre a nyári menetrend végéig, október 28-ig.

A Qatar Airways a katari fővároson keresztül több mint 150 helyre repül Budapestről, flottája 212 repülőgépből áll, amelyek egyaránt repülnek üzleti és szabadidős célállomásokra is a Föld mind a 6 kontinensére. Az útvonalhálózat bővítésének folytatásaként a közelmúltban olyan újabb desztinációk kerültek a portfólióba, mint a thaiföldi Chiang Mai és Pattaya, illetve a malájziai Penang.