Születésnapot ünnepel a China Airlines

Forrás: turizmus.com

 2019. február 12. 11:26

A tajvani China Airlines (CI), az ország nemzeti légitársasága idén ünnepli 60. születésnapját.

A régió legjelentősebb fuvarozója számos újdonsággal készül az ünnepi alkalomra, egyebek mellett fokozatosan bővíti ázsiai célállomásainak körét.

A légitársaság jelenleg összesen heti 718 járatot üzemeltet a világ 78 városába. Délkelet-Ázsiában 16, Északkelet-Ázsiában pedig 18 nagyváros érhető el a járataikkal. A Kínai Népköztársaság 29 városába heti 118 járatot üzemeltetnek - közölte lapunkkal a légitársaságot hazánkban képviselő Aviation Bt.

A légitársaság hamarosan a nagy kereslet miatt heti háromra növeli járatai számát Tajvan és a csendes-óceáni Palau szigetek között. A 241 szigetből álló állam lakóinak száma csupán 20.000 fő. A kisebb szigetek korallképződmények, míg a nagyobbak vulkanikus eredetűek. az ország fő bevételi forrása a turizmus, a tengerparti üdülés és búvárkodás a legfontosabb idegenforgalmi szolgáltatás.

Komoly rehabilitációt követően nemrégiben megnyitották az UNESCO világörökségi helyszínei közé tartozó a Medúza-tavat a látogatók előtt.

A repülési idő Tajpej és Palau között csupán 4 óra. A február 28-tól induló új járat hétfői napokon üzemel Boeing 737-es típusú géppel.

Egyedül a China Airlines repül a két város között. Az első charterjáratot 2008-ban indította, majd 2009-ben beindult a menetrendszerű légiközlekedés is Tajpej és Palau között.

Kapcsolódó cikkek