Tunéziában tartotta katalógus-bemutatóját a Kartago Tours

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2017. január 30. 21:35

Észak-Ciprus, a törökországi Marmaris és Dél-Kréta is szerepel a Kartago Tours 2017-es újdonságai között, néhány év kihagyás után pedig Korfu is újra foglalható a 20. születésnapját ünneplő utazásszervező idei kínálatában.

A Kartago Tours több mint hetven utazási iroda és a sajtó képviselőit vendégül látva első ízben tartotta katalógus-bemutatóját külföldön, stílszerűen a fő árualapjának számító Tunéziában, ezzel is jelezve, hogy 2017-ben új esélyt kíván adni a páratlan vendégszeretetéről ismert észak-afrikai országnak.

A választást az is indokolta, hogy a cég alapítói tunéziaiak, ráadásul a Kartago Tours első charterjárata húsz évvel ezelőtt, 1997 májusában éppen Tunéziába indult. A négynapos program szervezésében a Tunisair légitársaság és a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal is részt vett. A csapat a nemzetközi Iberostar lánc négycsillagos szállodájában lakott a magyar vendégek által is kedvelt Yasmin Hammametben.

Az Iberostar Averroes látta vendégül a magyar utaztatókat

Fotó: iberostar.com

Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője a kerek évforduló kapcsán elmondta, hogy cégük az elmúlt húsz évben több mint 2500 charterjárattal közel 500 ezer utast szállított a világ 42 úti céljának 1200-nál is több szállodájába.

A magyarországi tour operator az Európa 14 országából évi 7,7 millió utast kiszolgáló német REWE Group tagja, amely a harmadik legnagyobb utazási vállalat Európában. A régiót képviselő Kartago Tours és Exim Tours összesen négy országban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban van jelen. Az utazásszervező pénzügyi stabilitását pedig az 5 millió eurós felelősségbiztosítás is garantálja.

2016-ban az egész szektornak, így a Kartago Toursnak is jelentős árbevétel-csökkenéssel kellett szembenéznie, de a cég munkatársai bizakodóan tekintenek az idei szezonra. Egyrészt remélik a tunéziai és törökországi helyzet békés rendeződését, másrészt állandó és közkedvelt úti céljaik – Egyiptom, Tunézia, Törökország, Görögország, Spanyolország, Zöld-foki-szigetek, Málta, Szicília és Horvátország – mellett idén több újdonságot is kínálnak.

Száz partnerével ünnepelt a Kartago Tours

Továbbra is hisznek Törökországban, amit ár-érték arányban nem nagyon lehet pótolni, ezért 2017-ben már a török Riviérán fekvő Marmaris is szerepel az ajánlataik között. A zöldebb, hegyekkel, öblökkel tarkított nyaralóhely az átlagosnál magasabb színvonalú szálláshelyekkel várja a vendégeket.

Ugyancsak először kapott helyet a kínálatban Észak-Ciprus, amely egyre keresettebb a magyar utazók körében, ez az úti cél idén nagyon jól értékesíthetőnek ígérkezik. Néhány év kihagyás után Korfu ismét elérhető az utazásszervező árualapjában, a görög úti célok közül pedig abszolút újdonság Dél-Kréta, ahol Ierapetrán egy városi és két tengerparti szállodában nyaralhatnak a vendégek.

Az utazás módját érintő változás, hogy a TAP légitársaság visszatérésének köszönhetően a portugál úti célok – mint a Zöld-foki-szigetek vagy Madeira – július 9-étől október végéig már Budapestről is elérhetők lesznek.

Születésnapi torta

Szintén az idei év újítása a Kartago Tours nyereményjátéka, amelyen azok az utasok vehetnek részt, akik február 25-ig lefoglalják nyaralásukat. A március 10-ei sorsolás nyertese a teljes összeget visszakapja, tehát nem csupán a szerződéskötő, de a vele utazók nyaralása is ingyenes.

Mindezeken túl 2017-ben a cég honlapja és ezzel együtt a foglalási rendszere is újjászületik, mondta el a cég ügyvezetője, hozzátéve, hogy a Kartago Tours viszonteladókra építő iroda, amit az is mutat, hogy 2016-ban az értékesítéseik 65 százaléka a mintegy 550 partnerüktől származott – ezt a kedvező jutalékokkal is igyekeznek meghálálni.

A katalógus-bemutatót követően a cég tunéziai szállodai partnerei mutatták be az idén is foglalható hotelek kínálatát. A négynapos program csúcspontjaként a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal adott gálavacsorát a magyar szakembereknek, akik az utazás során arról is meggyőződhettek, hogy a vendégszeretetéről híres Tunézia mindent elkövet a turisták visszatérése és biztonsága érdekében.