Új főtitkár az ECTAA-nál

Forrás: turizmus.com

 2019. október 03. 11:46

Az Európai Utazási Irodák Szövetségének Szervezete (ECTAA) új főtitkárt nevezett ki október elsejétől Eric Drésin személyében.

Eric Drésin

Fotó: publituris.pt

A váltásra Michel de Blust korábbi főtitkár nyugdíjba vonulása miatt került sor – tájékoztatta lapunkat a szervezet hazai tagja, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ).

Az új főtitkár jogi diplomával, illetve az európai politikából másoddiplomával rendelkezik. Dolgozott a francia és a belga parlamentben, később különböző uniós szakmai szervezeteknél töltött be pozíciókat.

Elődje, Michel De Blust 1989 óta töltötte be a főtitkári pozíciót, következetes munkája eredményeként az ECTAA erős és elismert szakmai szervezetté vált az utazási szektorban mind Európában, mind a nagyvilágban – derül ki az ECTAA közleményéből.

Drésin így kommentálta kinevezését: „Köszönöm az ECTAA igazgatótanácsának a nekem megszavazott bizalmat. A tagszervezetek támogatásával az ECTAA képes lesz megfelelni azoknak a kihívásoknak, amelyek közé tartozik most egyebek között a Thomas Cook fizetésképtelensége, továbbá három légitársaság – Aigle Azur, XL Airways és Adria Airways – szeptemberi csődje.

A jövőben is elsődleges prioritás lesz számunkra, hogy tovább erősítsük az utazási irodák hangját az európai és a nemzetközi szervezetekben, ugyanakkor gyümölcsöző együttműködést alakítsunk ki a különböző partnerekkel" – tette hozzá.