Újra repülhet az ukrán YanAir

Forrás: turizmus.com

 2019. június 25. 14:19

Visszakapta légi üzemeltetői engedélyét (AOC) a YanAir, miután az ukrán hatóság követelményeinek eleget tett a cég.

Az ukrán polgári légügyi hatóság június 7-én a repülésbiztonsággal összefüggő hiányosságok miatt függesztette fel a cég engedélyét, amelyet végül június 18-án kapott vissza a YanAir, miután a hatóság által elrendelt feltételeknek eleget tett. A köztes időszakban a légitársaság járatait más ukrán cég gépei teljesítették.

Az ukrán légitársaságot június 7-én függesztették fel

Fotó: AIRportal.hu

A YanAir a gépeit személyzettel, karbantartással, biztosítással, úgynevezett ACMI, vagy más néven wet-lease konstrukcióban adja bérbe más légitársaságok részére, valamint charterjáratokat is teljesít.

Az ukrán cég flottájában két Boeing 737-300, három Boeing 737-400 és egy Airbus A321-100 teljesít szolgálatot, utóbbi májusban repült utoljára.

A YanAir UR-CNP lajstromjelű Boeing 737-400-as repülőgépe a cseh Travel Service/Smartwings számára teljesít charterjáratokat Budapestről is, amelyet az elmúlt hetekben Smartwings feliratokkal ás logóval matricáztak át – írja az AirPortal.hu.

A cseh Smartwings a nyári időszakban sorozatos gépbérlésre kényszerül a Boeing 737 MAX típus globális repülési tilalma miatt, ezért számos budapesti járatukat a YanAirhez hasonló, wet-lease konstrukciójú bérbeadásra szakosodott cégek gépei teljesíti.