Versenytársat kap az Alitalia Olaszországban

Forrás: AIRportal.hu

 2018. február 20. 10:00

A Qatar Airways bejelentette, hogy Air Italy néven indítja újra a tavaly 49%-ban felvásárolt Meridiana regionális légitársaságot.

A Qatar Airways fő versenytársának a nemzeti légitársaságot, az Alitaliát tekinti. Akbar Al Baker Qatar Airwys-vezérigazgató sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az új márkanév alatti üzemelés első időszaka a gyors terjeszkedés jegyében zajlik majd, ennek részeként számos új belföldi és nemzetközi útvonalat nyitnak.

A terjeszkedéshez szükséges gépeket a Qatar Airways-től fogja lízingelni a társaság, a hírek szerint 20 darab Boeing 737 MAX 8-as, illetve öt Airbus A330-as fog forgalomba állni az olasz légitársaság színeiben a következő három évben. Emellett az Air Italy 20 darab Dreamlinert is kap, ezzel 50 darabosra nő a légitársaság flottája. A gépek fedélzetén a turista mellett a business osztály is elérhető lesz.

Új légitársaság, új dizájn

Fotó: Air Italy

A cég Milano-Malpensa repülőteréről fog közlekedni, számos járatra rákerülnek a Qatar Airways járatszámai is. Korábbi hírek szerint New York és Miami is felkerül majd az olasz légitársaság térképére. A Qatar Airways tavaly vásárolta fel a Meridiana 49 százalékát, majd bejelentette, hogy 20 darab Boeing 737 MAX 8-as gépet vásároltak, amelyeket az olaszok kapnak majd meg - írta meg a Flightglobal beszámolója alapján az airportal.