Versenytársat kaphat a Csalagút vonatait üzemeltető Eurostar

Forrás: turizmus.com

 2022. március 23. 17:26

A spanyol nemzeti vasúttársaság, a Renfe is beszállhat a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő alagútban közlekedő vonatok üzemeltetésébe.

Versenytársat kaphat a La Manche-csatorna alatt húzódó, Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő alagútban nagysebességű vonatokat üzemeltető Eurostar – írja a finanzen.net.

A francia állami vasút (SNCF) cégének egyelőre monopóliuma van a szakaszon. Egy ideje azonban a spanyol nemzeti vasúttársaság, a Renfe is vizsgálja, hogy megérné-e beszállni az üzletbe.

Az Eurostarnak egyelőre monopóliuma van a szakaszon

Fotó: ©garyperkin/123rf.com

A Csatorna-alagutat üzemeltető Getlink már támogatásáról biztosította a Renfe terveit. Az új vasúttársaság belépésével az utasoknak lehetőségük nyílna a választásra a különböző árakat kínáló szolgáltatók között.

A Renfe még tavaly ősszel azt nyilatkozta a The Guardiannak, hogy a kereslet elemzése alapján életképes és jövedelmező lenne beszállniuk a versenybe a Eurostarral. Az útvonalon egészen a koronavírus-járvány kezdetéig nőtt a forgalom, és még vannak rendelkezésre álló rések és kapacitások.