Egy hónapos ingyenes programsorozat a Városligetben

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 02. 13:32

Az ingyenes eseményeken a zene, az építészet, a képzőművészet és a népművészet kerül középpontba a Pavilonkertben. A szervezők azt javasolják a kultúra iránt érdeklődőknek, hogy hozzanak magukkal plédet, és terítsék le a fűben.

Az eseménysorozatot szeptember 5-én (csütörtökön) 20 órakor a Parno Graszt zenekar lemezbemutató koncertje nyitja meg az Állatkerti körút melletti Pavilonkertben. Ezen az estén hamisítatlan Parno hangulatot kapunk, amely nem ereszt – ezt bizonyítja az évi sok száz telt házas koncert is itthon és külföldön.

A Parno Graszt koncertjével indul a rendezvénysorozat

Fotó: Liget Projekt

Szeptember 6-án (pénteken) a Dj Peter Zsuffa és a Néprajzi Múzeum közös produkciója várja a közönséget.

Szeptember 12-én startol a Pecha Kucha Night Budapest őszi szezonja. Első alkalommal a KÉK – Kortárs Építészeti Központ nyújt lehetőséget építészeknek, designereknek és művészeknek, hogy bemutassák munkáikat. Minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20 másodpercig – így a pörgés garantált.

Szeptember 13-án a Diafilm Múzeum vetítésére invitálnak, ahol népszerű Dj is várja az érdeklődőket.

Szeptember 14-én a Magyar Zene Házával együttműködésben hangszerkészítő gyerekfoglalkozással készülnek a szervezők.

A Néprajzi Múzeum és a Szépművészeti is kiköltözik majd a Pavilonkertbe

Fotó: Liget Projekt

Szeptember 20-án a Szépművészeti Múzeum Dj-vel közös programját láthatják.

Szeptember 21-én és 22-én a Városligetbe látogatók betekintést nyerhetnek a városi művészet alkotói folyamatába. A street art alkotók a Liget jövendőbeli intézményeire, illetve a múzeumok aktuális programjaira, gyűjteményeire reflektálnak saját stílusukban.

Szeptember 26-án a Virtuózok lépnek fel a Pavilonkertben a klasszikus zenei tehetségkutató műsora felfedezettjeivel.

Szeptember 27-én a The Qualitons koncertezik, az együttes sajátos funk-rock-experimentális zenéjét a koncerteken a vokális, fülbemászó dalok, a groove-os lüktetés, a pszichedélia és az improvizáció különleges találkozása jellemzi.

A Pavilonkert szezonzáró buliját október 4-én tartják JumoDaddy-vel, a nemzetközi szinten is ismert remixer-producerrel.