Főszerepben a sonka, a bor és a zene

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. május 01. 08:55

Mintegy ezer érdeklődő vendéget várnak május 4-én Noszvajon, az Imányi-pincesoron és a borplaccon, ahol megrendezik az I. Sonka és Borfesztivált. Ezzel hagyományt szeretnének teremteni a bükki településen.

A program megálmodója és főrendezője Juhász László lapunknak elmondta: a fesztivál célja, hogy szélesebb körben ismertessék meg az érkezőkkel a helyi készítésű sonkákat.

A Borplacc lesz a fesztivál egyik helyszíne

Fotó: Mentusz Károly

A főszereplők: a sonkák, a különféle húsételek és más ízletes finomságok, továbbá a hozzájuk illő borok és a zene lesznek. A pincesoron felállított standoknál többek között kemencés és sonkás ételeket, sült és füstölt kolbászt, sonkát és más ínyencségeket kóstolhatnak az érdeklődők. Külön érdekességnek ígérkezik, hogy a sonkát a hagyományoknak megfelelően szeletelővel vágják majd fel és így tálalják. Az ételek mellé több helyi pincészet, néhány egri vendégborászat is kínálja majd a legjobb nedűit.

Hangulatos pice és fogadótér az imányi soron

Fotó: Mentusz Károly

A program keretében színpadra lép a Hot Jazz Band, az Animal Cannibals, a Groovehouse, Nagy Zsófia és Nagy Barnabás Akusztik. Emellett családi programokat is terveznek, a gyerekeket pedig játékokkal, ugróvárral várják a helyszínen.

Noszvaj 2018-ban is népszerű célpontja volt a turistáknak, ezt az is bizonyítja, hogy a vendégéjszakák száma elérte a 65 ezret.