Karácsonyi piknik a Városháza parkban

Forrás: turizmus.com

 2018. november 21. 12:40

A Szabad Tér Színház november 23-án nyitja meg az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásárt.

November 24-én, szombaton Karácsonyi piknikkel indul az öt héten át tartó programsorozat, melyen elsősorban a gyerekeké lesz a főszerep, de természetesen a felnőttek, a szülők is találnak magunknak izgalmas előadást, koncertet.

A Karácsonyi piknik programsorozata már pénteken, november 23-án elindul, este 19 órakor Szilárd Piano Projekt - feat. Galambos Dorina & Kiss Flóra & Schoblocher Barbara koncertjét élvezheti a közönség a Városháza park hüttéjében. Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája ezúttal zenekarai nélkül, egy szál zongorával és három csodálatos hangú énekesnővel Kiss Flórával, Galambos Dorinával és Schoblocher Barbarával áll színpadra.

Elsősorban a gyerekeké lesz a főszerep

Fotó: turizmus.com

Szombaton, november 24-én délelőtt a gyerekeké lesz a vásár fűtött hüttéje, 11 órától Bárókerti Bábszínház: Mesélő karácsony című előadásában karácsonyról szóló dalok és mesék csendülnek fel élő zene kíséretében. A meseelőadás után karácsonyi kézműves foglalkozásra várnak minden csemetét, akik az elkészített karácsonyfa díszekkel feldíszíthetik a főváros karácsonyfáját.

Déltől a Langaléta Garabonciások egy gólyalábas utcaszínházi játékkal ejtik majd ámulatba a fővárosi publikumot a hütte előtti parkban. A hórihorgas pásztorok elhozzák karácsony örömhírét a lelkünkben pislákoló halovány láng fényesítésére. A délelőtti programok délután 15 órától megismétlődnek.

Sötétedés után, este 18 órától pedig az Anima Prizma Tűzzsonglőr bemutatóját láthatják az érdeklődők, a Fővárosi Nagycirkusz zsonglőrei a bennünk rejlő érzelmek sokaságát igyekeznek elmesélni, megosztani a közönséggel. Este 19 órától pedig Swing á la Django zenekar ad koncertet quartett felállásban.

A Magyarországon és külföldön sokszor bizonyított Swing á la Diango különleges stílusötvözetet teremtett, egyedi hangzásvilága sok telt házas koncertet biztosított számukra. 24-én szombaton este pedig a fűtött hütte hallgatóságát szórakoztatják.