Keresd a nőt Eger térségében!

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 15. 18:32

2018-ban a vendégéjszakák száma az előző évek adataihoz képest ismét emelkedik, Eger térsége még közelebb kerül a másfélmillióhoz. A kiemelkedő eredményekhez hozzájárult a folyamatos marketingmunka és a fejlesztések.
Ezekről, és a helyiek elhivatottságáról, vendégszeretetéről a napokban újságírók egy csoportja maga is meggyőződhetett, így az ott bemutatott programelemekről rövidesen külön-külön is olvashatnak majd.

Keresd a nőt Eger térségében

 

Keresd a nőt

2017-ben az MTU által meghirdetett kiváló Európai Desztináció (EDEN) pályázati felhívásra egy érdekes tematikájú térségi turisztikai termékpaletta állt össze, amelynek bemutatására vállalkozik az Eger Térsége TDM Egyesület által szervezett 2018. szeptember 12-i újságírók számára meghirdetett study-tour. A "Keresd a nőt Eger térségében! " elsősorban a belföldi turisták számára nyújt újfajta megközelítést, kellemes élményeket.

Újságírók csoportja járta be a a napokban a térséget

Új weboldal Egerben

Egerben a frissen elkészült www.visiteger.com weboldal 5 nyelven szolgálja ki a turisták igényeit, emellett erős online jelenlét jellemzi a várost más platformokon is, pl. ArrivalGuides és a Best EuropianDestination. A felújítások is szolgálják a turizmust: Egerben a felújításra került közösségi terek és homlokzatok a város impozáns képét erősítik. Szeptember

elejéről már látogatható az újjáépült Bárány István Sportuszoda, hamarosan pedig lehull a lepel a teljes rekonstrukción átesett Minaretről is.

Az Egri Vár egyik vonzereje, Veronka, aki korabeli hangnemben, egy, a várban egykor élt sütőnő szerepéből nézve mesél korhű módon az akkori életről a várban, és a vár ostromáról

Fotó: Eger Térsége TDM

Az Egerbe érkező turisták körében továbbra is a Vár, a Termálfürdő és a Szépasszonyvölgy a legnépszerűbb választás. Örömteli, hogy a közelmúltban több, mára már egyre ismertebb kiállítás is nyílt a városban. Sokan célirányosan az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont, vagy éppen az Egri Road Beatles Múzeum miatt keresik fel Heves megyeszékhelyét.

Fűszerkert a Sáfránykert mellett

Fotó: Eger Térsége TDM

Új rendezvénytér Egerszalókon

Egerszalókon a Turisztikai Iroda udvarán kibővült a rendezvénytér, ezáltal kétszer annyi vendéget tudnak már fogadni a nagy fák árnyékában, itt a nyári rendezvények könnyen lebonyolíthatók. Bővül és szépül a Barlanglakások és Sáfránykert is, utóbbi új térburkolattal gazdagodott, emellett pedig fedett szín is készül. A település középső részén még tereprendezés zajlik, de 2019 nyarára kész is lesz az új főtér, mely turisztikai fogadóhelyként szolgál majd.

Az egyik barlanglakás

Fotó: Eger Térsége TDM

Egerszalókon a legnépszerűbb vonzerőket bemutató Tücsökbusz igen kedvelt a turisták körében. A 40 perces utazás során megtekinthetik többek között a Sódombot, a templomot és a pincesort is, miközben hangulatos népzenét és idegenvezetést hallgatnak.

A Tücsökbusz az egyik legkedveltebb újítás Egerszalókon

Fotó: Eger Térsége TDM

Tanösvény és meseút Noszvajon

Noszvajon újdonságként említhető a Forrástúra Tanösvény, melynek  mentén 8 forrást fűztek fel egy túraútvonalra. A túrához kiadvány készült játékos rejtvényekkel és a túra teljesítésével jelvényt lehet szerezni.

Nyár elejéről a meseút is új tematikát kapott: „sárkányvadász" témával a kisgyermekes családok a fő célcsoport. Emellett pedig megrendelésre működik a „Női lélek meseútja" is, mely a női létezés jelentős eseményeit, sorsfordulóit jeleníti meg.

Noszvaji kemencében sült finomságok, kakaós csiga és szilvalekváros bukta

Fotó: Eger Térsége TDM

Noszvajon a legnépszerűbb programok a szafari buszos kirándulások, a Bükkalján egybekötve helyi termékkóstolókkal (kemencés sütemény, sajt, lekvár, füstölt hús), gasztroprogramokkal a Gazdaházban, múzeumpedagógia foglalkozásokkal, borkóstolókkal és a Meseúttal. A vendégek a tóréten csónakázás és vízi bicikli lehetőséggel, vizes blokkal, a Kamrabolt kínálatával és játszótérrel komplex szolgáltatást kapnak.

 

Csúszdapark Mezőkövesden

Mezőkövesden az idén megnyílt csúszdaparkkal a családos célcsoport igényeit igyekeznek kielégíteni. Az új csúszdaparkban 3 szintről 5 féle csúszda indul, összesen 8 pályával, melyeket kiegészítő jeggyel lehet használni.

Matyó asszonyok mutatják be a hímzést

Fotó: Eger Térsége TDM

Mezőkövesden az őszi-téli időszakban a vendégek kedvence a fedett élményfürdő lesz, ahol számos élményelem mellett 3 csúszda is található. Másik jellegzetessége a városnak a matyó népművészet. AZ UNESCO szellemi világörökség részét képező hímzések a Matyó Múzeumban tekinthetők meg, a Hadas Városrészben pedig további mesterségek is felkereshetők, pl.: bútorfestő, fazekas, szövő és tűzzománcos alkotóházai. A mezőkövesdi látogatásból nem hagyható ki a Mezőgazdasági Gépmúzeum és a Takács István gyűjtemény sem.

Mi sem voltunk restek beöltözni.

Fotó: Eger Térsége TDM

Mindezek fényében örömmel könyvelheti el a térség, hogy a sok munka meghozta az eredményeket is. Kiemelt időszakokban teltház-közeli állapot jellemezte a térséget, ilyenkor a szállásokat hónapokra előre lefoglalják a vendégek.