Kinyitották Mecseknádasd turisztikai kincsesládáját

Forrás: turizmus.com

 2022. február 26. 16:37

Különleges kincsesládát nyitottak ki pénteken Mecseknádasdon, a helyi turisztikai nonprofit kft. szezonnyitó tájékoztatóján.

A Mecseknádasd Open Turisztikai Nonprofit Kft. szezonnyitó ünnepségén, február 25-én kinyitották azt a jelképes kincsesládát, amelyben a helyi látnivalókra és a település gazdag történelmi, kulturális, vallási örökségeire, természeti és gasztronómiai értékeire utaló szimbolikus tárgyak mellett egy 49 eseményt tartalmazó rendezvénylista is rejlett.

Az 1500 főt számláló baranyai falu 2022-es rendezvénynaptárában szinte minden hétre jut program. A gasztro-, szórakoztató és kulturális események mellett számos sportrendezvény és túra is helyet kapott a kínálatban. Kiemelt hangsúly került a bor és kézműves sör köré épülő eseményekre, amelyek a borversenyektől a borbarangoló pincetúrákon át az éjszakai sörfőzésig és sörfesztiválig terjednek. A sokakat vonzó eseményeken kívül a csendesebb kikapcsolódásra vágyóknak is számos lehetőséget kínál a falu, akár egy napra, akár hosszabb időre tervezik a látogatást – ismertette a Mecseknádasd Open céljait Karl Ákos ügyvezető, alapító.

A kincsesládában minőségi helyi termékek és egy rendezvénynaptár lapult

Fotó: Mecseknádasd Open Turisztikai Nonprofit Kft.

A rendezvényeken túl a német nemzetiségi kultúra, a helyi mesterségek, a népi iparművészet és a helyi termékek, valamint a falu és környékének természeti kincsei is sok felfedeznivalót rejtenek a turisták, kirándulók számára. A szezonismertetőn ennek jegyében a helyi pincészetek borai, Mecseknádasdon főzött kézműves sör, kerámia- és fazekas termékek, méz, pisztráng, chili, helyi péksütemények, ékszerek, táskák, faragott szobrok, mecseki túratérkép, helyi legendákat életre keltő mesekönyv, valamint a Mecseki Óriás kincskereső kalandjáték tarisznyája is bemutatásra került.

Az első látogatható esemény már februárban lezajlott, de a márciusi hosszú szezonnyitó hétvégével indul be igazán az eseménysorozat, amelyet a Magyarországi Németek Országos Borversenye követ majd.