Magyarország újraindult – Rekorder hazai fürdők

Forrás: turizmus.com

 2021. július 04. 18:16

Magyarország fürdőkínálata nem csak a létesítmények számossága miatt kiemelkedő, azt jó néhány egyedi attrakció teszi különlegessé.

Az ország legújabb fürdője, az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő június közepén nyitotta meg kapuit Miskolctapolcán. A több mint 7000 négyzetméter alapterületű létesítmény futurisztikus, ellipszis alakú épületeiben valamennyi korosztályt külön részleg várja. A gazdag kínálatot hat beltéri és két kültéri medence, három óriáscsúszda, valamint számos, különleges élményelem (többek között VR-szemüveges siklás) alkotja.

Hazánk legújabb fürdője a miskolctapolcai Ellipsum

Fotó: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

Európa, így hazánk legnagyobb fürdőkomplexumáért elég Hajdúszoboszlóig utazni. A Hungarospa Hajdúszoboszló fedett részlegei közül a gyógyfürdő az idősebb, az Aqua-Palace élményfürdő a fiatalabb, családos vendégeket szórakoztatja. A mediterrán tengerparttal csalogató strand kiegészítő szolgáltatása a 15 csúszdával csábító Aquapark és a június közepén megnyílt prémium zóna.

Tiszakécske ugyan apró település, a vendégek mégis három különböző adottságú helyszínen csobbanhatnak. A Barack Thermal Resort a tavaly felavatott csúszdaparkkal és az idén átadott szaunával igazi, többgenerációs élményt kínál, hasonlóan a Kerekdombi Termálfürdőhöz, mely Magyarország legnagyobb, szabadtéri Kneipp-ligetével, valamint 50 fős rönkszaunával büszkélkedik. A lehetőségeket a hosszan elnyúló, homokos parttal hívogató tisza-parti szabadstrand koronázza meg.

A Balaton legnagyobb szabadtéri vízi csúszdája Balatonfenyvesen található. A meredek lejtésű kamikaze csúszdát és a 120 méter hosszan tekergő anakondát a felújítást követően, június elején adták át.

A számos műemléki fürdővel büszkélkedő Budapest legegzotikusabb, vizes helyszíne kétségkívül a Lupa Beach, ahol tiszta víz, fehér homok és pálmafák teremtenek szinte tengerparti hangulatot, a megújult családi részen pedig számos szórakozási lehetőség várja a fürdőzőket.