Mexikó turizmusa fellendülőben van

Forrás: turizmus.com

 2021. július 19. 11:11

A cancúni turisztikai aktivitásra vonatkozó legfrissebb adatok a nemzetközi turizmus élénkülését mutatják a főszezonban. Idén nyáron Cancúnban a legnagyobb számú turistát regisztrálták 2020 februárja óta, míg a Riviera Mayán az emberek úgy élvezik nyaralásukat, mintha már nem is lenne járvány.

Csak júniusban Mexikó legfontosabb nemzetközi turisztikai célpontja több mint  2 millió látogatót fogadott, a cancúni repülőtérre érkező 2 millió látogatóból pedig mintegy 1,3 millióan nemzetközi járatokkal érkeztek az országba – írja a VIMOSZ hírlevele a Tourism Review cikkére és a mexikói ASUR repülőtér jelentésére hivatkozva.

Cancúnban, csakúgy mint a világ többi részén, az elmúlt másfél évben jelentős volt a turizmus visszaesése. A  város 2020-ban mindössze 6,8 millió látogatót fogadott, míg az azt megelőző két évben a 16 milliót is meghaladta a turisták száma.

Az utóbbi időben azonban ismét fellendült az ország turizmusa. A mexikói elnök azt a stratégiát követi, hogy a határokat nem zárják le, így pedig – az ország Turisztikai Minisztériuma szerint – a harmadik helyre kerültek a nemzetközi érkezések tekintetében Olaszország és Franciaország mögött.

cancun_123rf

A mexikói turizmus idén eddig 258 millió utast regisztrált, a szállodák kihasználtsága pedig 82 százalékon áll

Fotó: 123rf.com

Mindezt úgy, hogy a turizmus a világjárványt követően számos változáson ment keresztül. A legújabb trendek szerint az emberek a következő 3-4 évben nem kívánnak 4,5 óránál nagyobb távolságra utazni repülővel. Mexikó sikerei azonban elhelyezkedéséből adódó kiváltságos helyzetéből, továbbá azon magas vásárlóerejű turisták érkezéséből ered, akiket korábban nem vonzott az ország, most mégis inkább úgy döntenek, hogy meglátogatják Cancúnt, Baja California Surt és Nayaritot.

Az ország turisztikai minisztere szerint azonban a belföldi turizmus is fontos szerepet játszott az ágazat újraindításában, amely idén eddig 258 millió látogatást regisztrált, 82 százalékra emelve a szállodák átlagos kihasználtságát.