Micropia: a láthatatlan élőlények múzeuma

Forrás: turizmus.com

 2017. december 14. 14:19

Nem a dinoszauruszok, hanem a körülöttünk, rajtunk és bennünk élő parányi mikroorganizmusok tekinthetők a világ legfurcsább élőlényeinek.

Az amszterdami Micropia múzeum ezeket a parányokat mutatja be, hatalmasra felnagyítva, szobrok formájában, filmeken, fotókon, rajzokon.

A holland főváros központjában található múzeum olyan lényeket vonultat fel, mint a medveállatkák, amelyeknek a medvéhez hasonló karmai vannak és tölcsérszerű „orruk.” A Micropiában ez csupán egy a furcsa élőlények ezrei közül, amelyekkel együtt élünk, de nem tudunk róluk.

Parányi élőlények bennünk, rajtunk

Fotó: turizmus.com

A múzeum egyike azoknak a létesítményeknek, ahová legalább annyi a gyerek látogat el, mint felnőtt: ezek a mikroorganizmusok felnagyítva olykor horrorisztikusak, máskor viszont mulatságosak. Ünnepi programnak is szokták ajánlani a családi kirándulást tervezőknek.

Mikroorganizmusok színesben

Fotó: turizmus.com

A reggel 9-től este 8-ig nyitva tartó, interaktív múzeum a mikrobák elképesztő szín- és formavilágát reprezentálja, amelyek rajtunk, a hajunkon, a gyomrunkban, a lakásunkban vagy a lábunkon születnek, szaporodnak és meghalnak. A létesítmény 2014-es nyitása óta számos szakmai díjat nyert el.