Önkénteseket várnak a legmenőbb fesztiválok

Forrás: turizmus.com

 2023. április 27. 13:56

A Fesztivál Önkéntes Központ (FÖK) idén is várja azokat a fiatalokat vagy akár idősebbeket, akik a legmenőbb hazai fesztiválokon, illetve koncerteken szeretnének önkéntesként dolgozni.

Izgalmas, kihívásokkal teli nyarat ígér a Fesztivál Önkéntes Központ azoknak, akik csatlakoznak idén nyáron a csapatukhoz. Az idei nyár fesztiváljain, mások mellett a Szigeten, a Heineken Balaton Soundon, a Campuson, az EFOTT-on vagy a Paloznaki Jazzpikniken dolgozhatnak önkéntesként a jelentkezők, de a FÖK lehetőséget kínál különböző koncertek, így például a Depeche Mode, a Guns N' Roses vagy a Pink Floyd buliján is segédkezni – tájékoztatták lapunkat.

Várják az önkénteseket a fesztiválokra és koncertekre

Fotó: Sziget Fesztivál

 

"A legtöbb koncerten és fesztiválon hatalmas stáb dolgozik azért, hogy a koncertélmény, szóljon csak néhány órára vagy egy teljes hétre, minél emlékezetesebb legyen" – meséli Nagy Réka, a FÖK vezetője. – Ennek a háttérmunkának lehet fontos tagja az önkéntes, aki így bepillantást nyerhet a nemzetközi szintű koncertek szervezésébe, megtapasztalhatja, mi minden kell egy-egy fesztiválhoz az építéstől kezdve, a teljes program levezénylésén át, a bontásig" – tette hozzá. Fesztiválkarszalagot, zárt kempingben sátorhelyet és napi egyszeri étkezést biztosítanak az önkénteseknek, akik kipróbálhatják magukat különféle munkaterületeken, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, ráadásul még az iskolai közösségi szolgálatot is teljesíthetik ezzel.

"A leglelkiismeretesebb és leglelkesebb önkénteseket pedig nemcsak visszavárjuk a következő szezonra, hanem akár előrelépési lehetőséget is kaphatnak a fesztiválok állandó csapatában" – mondta Nagy Réka.

Jelentkezni a fesztivalonkentes.hu oldalon lehet.