Rekordszámú turistát fogadott Csehország 2019-ben

Forrás: turizmus.com

 2020. február 07. 15:30

Több mint 22 millió vendég szállt meg tavaly a csehországi szállodákban, panziókban és kempingekben, ami 3,5 százalékkal több, mint 2018-ban – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal. Már hetedik éve nő a cseh turizmus.

Tavaly az eltöltött vendégéjszakák száma több mint 57 millió volt, ami szintén új rekordnak számít. Egy személy átlagban 2,6 éjszakát töltött kereskedelmi szálláshelyeken, igaz, ez a mutató 2014-ben még 2,8 volt.

Több a cseh belföldi turista, mint a külföldi

Fotó: Pixabay.com

A legnagyobb érdeklődés továbbra is Prága iránt nyilvánul meg, ahová több mint 8 millió turista érkezett. A lista másik végén a kelet-csehországi Pardubice régió található 480 ezer vendéggel.

A statisztikák szerint a hazai, tehát csehországi vendégek száma mérsékelten volt magasabb, mint a külföldieké. A cseh vendégek száma 11,1 millió volt, ami 4,4 százalékos növekedés, a külföldieké pedig 10,9 millió, ami 2,6 százalékos növekedést jelent.

Prágába tavaly több mint 8 millió turista érkezett

Fotó: Pixabay.com

A külföldi vendégek között a németek vannak az első helyen, őket a szlovákok és a lengyelek követik. A negyedik hely a kínaiaké, míg az ötödik az amerikaiaké. Számottevő még az orosz, a brit, az olasz, a dél-koreai és az ukrán látogatók száma. Bár 2019-ben több mint 100 ezer magyar turista járt Csehországban, de a küldő országok közül ezzel hazánk nincs benne az első tízben.

Kapcsolódó cikkek