Rzeszów és Nyíregyháza együttműködik

Forrás: turizmus.com

 2018. május 28. 10:52

A lengyel alkotmány elfogadásának 227. évfordulója alkalmából városnapot és testvértelepülési találkozót is tartottak Rzeszówban május 3-án, melyen részt vett Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Ulrich Attila alpolgármestere is, majd lengyel újságírók látogattak a szabolcsi megyeszékhelyre.

A városnapon a nyíregyháziaknak lehetőségük volt bemutatni turisztikai attrakcióikat, de természetesen a helyi termékek sem maradhattak ki. Rzeszow főutcáján az állatpark oroszlánja már messziről vonzotta a látogatókat, akik a turisztikai prospektusok mellett megkóstolhatták és akár meg is vásárolhatták a szörpöket, lekvárokat, kolbászokat, míg a színpadon a Re-Flex táncegyüttes képviselte Nyíregyházát. A rzeszowi városi felvonuláson a két város polgármestere, a rzeszovi városvezető, Tadeusz Ferenc (akinek valóban Ferenc a vezetékneve, pedig nincs magyar szál a családjában) és Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester is részt vett.

A rzeszowi városi felvonuláson a két város polgármestere, elöl a rzeszovi városvezető, Tadeusz Ferenc és mögötte lévő sorban  Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester népviseletbe öltözött hölgykoszorúban

 

A kitelepülés mellett háttértárgyalások is folytak. Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője megállapodást kötött Nyíregyházát népszerűsítő autóbusz reklámokra, plakátok kihelyezésére és spotok, videók levetítésére is.

Május 17-19. között a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. meghívására - egy study tour keretében pedig Rzeszów város média képviselői látogattak el Nyíregyházára.

A csoport tagjai megcsodálták a 2015-ben Európa legjobb állatkertjének, 2017-ben pedig az Év turisztikai attrakciójának választott Nyíregyházi Állatparkot, bepillanthattak a Sóstói Múzeumfalu sajátos hangulatába, és testközelből ismerték meg az ötcsillagos Aquarius Élmény- és Parkfürdő szolgáltatásait. A tanulmányutat egy belvárosi séta zárta.

A rzeszowiak study touron Nyíregyházán