Templomkoncertek, örömzenélés és madárcsicsergés a Szellősréti Kisfesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 14. 08:34

A somogyi dombok között, a Balatontól 10 kilométerre fekvő Bálványoson rendezik meg augusztus 25-28. között a Szellősréti Kisfesztivált.

A fesztiválon esténként olyan zenészek adnak akusztikus koncertet, mint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Németh Juci és G. Szabó Hunor, vagy Víg Mihály és a Balaton. Mellettük fellép még A Bence Kalandjai, a Bélaműhely, a Zajnal, az Ötödik Évszak, a Nosnach, Simon Gyuri és a Napfonat is.

Napközben templomi koncerteken is átélhetjük a zene varázsát az Arbor Sonora régizenetrió, a More von Dir csellóduó és a Larimar koncertjein.

A szervezők az alkotni, barátkozni, beszélgetni vágyókat is várják, nappal a workshopokon, este pedig a tábortűz melletti örömzenélésnél - derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

A Mozinet Kisfesztivál válogatásának magját az elmúlt évek filmsikerei adják. Délelőtt családi filmekkel kezdődnek a napok, délben magyar mozifilmeket nézhetünk, utána beszélgethetünk ezek rendezőivel is. Délután természetfilmek következnek, esténként pedig nemzetközi fesztiválsikerek zárják a napot.

A fesztivál helyszíne a Balatonhoz közeli Bálványos lesz

Fotó: Szellősréti Fesztivál

 

Az érdeklődők a rendezvényen megismerkedhetnek a helyi gasztronómia képviselőivel is, a piacon pedig helyi terményeket és kézműves portékákat vásárolhatnak. 14 év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés.

A fesztivál napijeggyel és bérlettel is látogatható. Akit csak a zene érdekel, az az esti koncertekre is válthat belépőt. A Szellősréti Kisfesztivál egyes programjai belépő nélkül, ingyenesen is látogathatóak: a filmvetítések és a templomi koncertek mindenki számára nyitottak - a szabad helyek erejéig.