Thaiföld meghosszabbítja a turistavízumok érvényességi idejét

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 22. 18:16

Thaiföld a turizmus fellendítése érdekében meghosszabbítja a látogatói vízumok érvényességi idejét az október eleje és március vége közé eső időszakban.

Thaiföld Covid-19-ügyekben illetékes hatósága, a CCSA a turizmus újjáélesztése érdekében a 2022. október 1. és 2023. március 31. közötti időszakra hosszabb érvényességi idejű látogatói vízumokat engedélyezett – írja a Travel News a Bangkok Post híre alapján.

Az utazás előtt beszerzett vízum érvényességi ideje ennek megfelelően az eddigi 30 napról 45 napra nő, az országba történő érkezéskor megigényelt vízumé pedig 15 napról 30 napra.

Októbertől akár másfél hónapig is utazgathatunk Thaiföldön

Fotó: 123rf.com

Érdekesség, hogy Thaiföld októbertől pandémiáról endémiára „fokozza le” a Covid-19-járványt, ettől az időponttól már nem a CCSA lesz az illetékes a Coviddal kapcsolatos szabályozásokban és intézkedésekben, hanem az egészségügyi minisztérium és a tartományi hatóságok. Az intézkedés háttere, hogy már csak viszonylag kevés súlyos megbetegedés és halálozás van az országban a Covid-19-hez köthetően. Thaiföld a zéró-Covid stratégia helyett a vírussal való együttélés stratégiáját választotta.

A thaiföldi turisztikai és sportminisztérium becslései szerint ebben az évben újra tízmillió turista keresheti fel az országot. Január 1. és augusztus 16. között mintegy négymillió turistát regisztráltak. Az európai ősz és tavasz közé eső időszakhoz, vagyis a thaiföldi főszezonhoz nagy reményeket fűznek.