Virágba borult Keukenhof

Forrás: turizmus.com

 2018. április 03. 11:14

Idén a romantika lesz a fő témája a világ egyik leghíresebb, hollandiai kertjének, ahol egyszerre hétmillió tulipán és más tavaszi virág bűvöli el a látogatókat.

Keukenhof Hollandia egyik leghíresebb turistacsalogató attrakciója vált, húsvétkor több százezren kifejezetten ezért utaznak ide. 2018 lesz a 69. szezon Keukenhofban. Maga a kiállítás lényegében nyolc hétre korlátozódik, ez idő alatt a Keukenhof bemutatja, amit a holland virágkertészeti ágazat produkál. Több mint 100 résztvevő cég – a királyi beszállítók – mutatják itt be élő katalógusukat, amelyet 500 kertész, tájépítész és virágkötő rendez el, művészi módon, a különféle vágott virágokat, kiültetett hagymásokat és cserepes növényeket különleges színkompozícióban csoportosítva, figyelembe véve a növények magasságát és nyílási idejét. Az elnyílt tulipánokat, fürtös gyöngyikéket vagy jácintokat azonnal kiszedik, és újakat ültetnek helyette. Idén a Romance in Flowers a kert témája.

Keukenhof, a világ egyik leghíresebb kertje

Fotó: turizmus.com

A Keukenhofban természetesen éttermek, presszó és üzletek is várják a turistákat, a virágágyások között fagylaltos kocsik csilingelnek. A japán turisták körében különösen népszerű a kert, és újabban jelentős az orosz vendégek száma is. Az itt készült milliónyi fotó és Facebook-bejegyzés ingyen reklámot produkál a létesítmény vezetése számára. A park vezetése szoros kapcsolatban áll a nagyobb szállodákkal, utazási irodákkal és buszvállalatokkal is, sokszor egyenesen a hollandiai repterekről szállítják ide a turistákat. Idén május 13-ig fogadnak látogatókat.

A Keukenhof története a 15. századra nyúlik vissza. A Keukenhof kastélyt 1641-ben építették, a birtokon több mint 200 hektárnyi területtel bír. A bajor Jacoba van Beieren grófné (1401-1436) szedett először gyümölcsöt és zöldséget a Keukenduinból a Teylingen kastély konyhájához. A park újkori története 1949-ben kezdődött. 1950-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és azonnal sikert aratott: csak az első évben 236 ezren keresték fel.

Kapcsolódó cikkek