Elindult az MTÜ új téli, belföldi kampánya

Forrás: turizmus.com

 2018. január 15. 16:05

Magyarország négyévszakos úti cél, amely a téli időszakban is számos élményt kínál – többek között erről szól a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) január 15-én elindított új téli, belföldi kampánya, melyhez eddig országszerte több mint 200 partner csatlakozott.

A kampányban – melynek beharangozó sajtótájékoztatóját január 15-én, az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjében tartották – az MTÜ együttműködik a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével (MSZÉSZ), valamint a Magyar Fürdőszövetséggel (MFSZ).

A sajtótájékoztatónak nem véletlenül volt a Veli Bej fürdő a helyszíne, mint a rendezvény házigazdája, Kozma Imre atya elmondta, a felújított fürdő – amely szintén csatlakozott a téli belföldi kampányhoz – a szakemberek szerint Európa egyetlen olyan török kori fürdője, amely a felújítás után éppen úgy néz ki, mint a 16. században, amikor épült. Az irgalmas rendi szerzetes az eredeti szépségében újjáépített fürdőbe e történelmi szavakkal invitált minden látogatót: „Kapunk kitárva, szívünk még inkább!”

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a kezdeményezéshez csatlakozott partnerek speciális ajánlatokkal várják az érdeklődőket, hiszen Magyarország a téli időszakban is számos élményt kínál az utazni vágyóknak: hazánkban közel 1500 termálkút és több mint 270 féle elismert ásvány- és gyógyvíz van, kétezer éves fürdőkultúránk mellett hazánk az öt legnagyobb termálvízkészlettel rendelkező ország között van a világon. Így azoknak, akik télen is pihenésre, feltöltődésre, kikapcsolódásra vágynak, érdemes útra kelniük és felfedezniük az ország különleges fürdőit.

Az MTÜ kampánya bemutatja egy-egy desztináció főbb egészségturisztikai kínálatát, legismertebb gyógyvizeit és fürdőit, felhívja a figyelmet az ilyenkor elérhető kulturális élményekre, például a farsangi hagyományokra, emellett aktív kikapcsolódási lehetőségeket is ajánl az utazóknak.

Guller Zoltán

Fotó: MTÜ

 

„Azt szeretnénk elérni, hogy télen is merjünk útra kelni, hiszen Magyarország minden évszakban izgalmas és tartalmas lehetőségeket kínál a pihenésre, a feltöltődésre és a kikapcsolódásra. Igaz ez a téli időszakra is” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Az MTÜ a kampányban együttműködik a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, valamint a Magyar Fürdőszövetséggel is, oly módon, hogy a szövetségek tagjai csatlakozhattak a kampányhoz. A csatlakozott fürdők és vendéglátóhelyek „Téli feltöltődés” néven speciális ajánlatot értékesítenek 2018. január 15. – február 15. között.  Az ajánlatok téli rekreációhoz kapcsolódó árkedvezményeket, kedvezményes szolgáltatásokat és/vagy többletszolgáltatásokat biztosítanak. Az MTÜ a partnerek listáját a www.hellomagyarorszag.hu oldalon teszi közzé.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke elmondta: „A szállodák egyedi csomagajánlatokkal, változatos programkínálattal készültek a kampányra, hiszen a téli időszak forgalom élénkítése és a vendégek határainkon belüli pihenésének magas színvonalon történő megvalósítása közös érdek.”

„A szolgáltatások a téli időszakban is meghatározott sztenderdek szerint rendelkezésre állnak; az az érdekünk, hogy ezen szolgáltatásokat minél többen igénybe vegyék” – fogalmazott Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség (MFSZ) elnöke.

A kampány „arcai”: Epres Panni manöken és Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, mellettük ül Könnyid László MSZÉSZ-elnök és Czeglédi Gyula, az MFSZ elnöke

Fotó: MTÜ

Az MTÜ átfogó, országos kampányában kiemelten népszerűsíti a csatlakozott partnereket, valamint intenzív kommunikációs kampányt folytat (televízióban, nyomtatott és online sajtóban és a közösségi felületeken) annak érdekében, hogy minél többen kapjanak kedvet a téli utazáshoz és rekreációhoz.

Az egy hónapon át tartó kampány fő célja, hogy a szezonalitás csökkenjen, azaz télen is minél többen fedezzék fel azt, hogy milyen csodálatos hely Magyarország.

Az MTÜ felkérésére Epres Panni manöken és Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok kampányarcként csatlakoztak a programhoz, ők lesznek láthatók országszerte a kampány óriásplakátjain.

A kampányhoz kisfilm is készült, amely három kiemelt turisztikai térségben – Sopron-Fertő (Bükfürdő), Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség (Sóstó), Balaton (Hévíz) – forgott annak érdekében, hogy bemutassa: hazánk négyévszakos úti cél, a lehetőségek éppoly színesek, mint nyáron, ősszel vagy tavasszal. A film zenéje ismerősen csenghet: az MTÜ tavalyi belföldi kampányainak „Minden veled” című dala most is szerepet kapott, de ezúttal Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana zenekar énekesnőjének előadásában.

A kisfilm elérhető a www.hellomagyarorszag.hu weboldalon is, ahol részletes információk találhatóak az egyes kiemelt desztinációs téli feltöltődéshez kapcsolódó attrakcióiról, legendás gyógyfürdőinkről és a hozzájuk kapcsolódó történetekről is.