Új kihívások előtt a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége

Forrás: turizmus.com

 2018. június 10. 19:55

A Romkocsma-negyed jövőjére is javaslatot tesz az év második felében a szövetség, amely tisztújítást is tartott közgyűlésén.

A 22 éve működő Turisztikai Tanácsadók Szövetsége a Kraft&Associates Irodájában tartotta éves közgyűlését.

A szövetség elnöke, Fekete Mátyás beszámolót tartott a szövetség elmúlt évének munkájáról, és a közgyűlési eszmecsere után kijelölte a következő év tevékenységének irányait.

A szövetség célja minél jobban hozzájárulni a turizmusirányítás nagy kihívásai indukálta szakmai döntésekbe. Ezt a célt a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség partnereként és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány támogató tagjaként is igyekszik elérni.

Minél jobban hozzájárulni a turizmusirányítás nagy kihívásai indukálta szakmai döntésekbe

Fotó: turizmus.com

A TUTSZ további célkitűzései:

Budapest Szórakoztató (Romkocsma-)negyede helyzetének rendezése. A szövetség eddig több kerekasztal-beszélgetést folytatott az érintett kerület érdekeltjeivel, kerületi képviselőkkel, a vendéglátó és fogyasztói csoportok egyesületeivel, majd a szaksajtóban téziseket (részletes kidolgozás nélküli javaslatokat) tett közzé. Az idei év második felében, az eddigiek fényében a TUTSZ szerepvállalása iránti intenzív igény folytán új szinten kívánja folytatni e munkáját: a TUTSZ a kormányzat felé részletes megoldási tervvel kíván előállni a Romkocsma-negyed helyzetének megoldása érdekében.

A hungarikumok turizmuspiacon való ismertté tételének és a hazai turizmuskínálat egyedi termékekkel való vonzóbbá tételére a FM-el tavaly indult miniszteriális szintűt tárgyalások folytatása az Agrárminisztériummal, projektjavaslatok kidolgozása

A szálláshely-fejlesztési programok (Kisfaludy Szálláshely Fejlesztési Konstrukció) finanszírozási kihívásaival kapcsolatos javaslatok megfogalmazása.

A Turizmus törvény létrejöttéhez való szakmai hozzájárulás

 

A szövetség új titkárt választott Holczerné Szentirmai Ágnes személyében.

Holczerné Szirmai Ágnes

Fotó: turizmus.com

A szövetség  vezető tisztségviselői:

Fekete Mátyás elnök

Fekete Mátyás

Fotó: turizmus.com

Kraft Péter
és Karsai Árpád alelnök