Az MSZÉSZ üdvözli a versenyképességi tanács adókönnyítő javaslatait

Forrás: turizmus.com

 2021. április 20. 17:22

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége örömmel üdvözli a Nemzeti Versenyképességi Tanács hétfői bejelentését, mely szerint szükséges lenne a turizmusfejlesztési hozzájárulás és a reprezentációs költségek után fizetendő adók közül a szociális hozzájárulási adó elengedése év végéig.

Ezek a fontos pontok szerepeltek az MSZÉSZ javaslatcsomagjában is, és a szakmai szervezet bízik abban, hogy a Pénzügyminisztériumnak, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak benyújtott további, az ágazat sikeres újraindulását segítő intézkedések is tárgyalás alapjául szolgálhatnak a közeljövőben – írták a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A szakmai szövetség bízik a tárgyalások sikerében és a több ezer munkavállaló, vállalkozás, család megélhetését biztosító iparág támogatásában.

hotelcsengo_123rf

Az MSZÉSZ bízik abban, hogy az általa benyújtott további, az ágazat sikeres újraindulását segítő intézkedések is tárgyalás alapjául szolgálhatnak a jövőben

Fotó: 123rf.com

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Nemzeti Versenyképességi Tanács konkrét javaslatokat készített elő a kormány számára, amellyel a turizmus és vendéglátás újraindítását segítenék.

A Varga Mihály pénzügyminiszter által ismertetett javaslatok között szerepel a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítása, valamint a SZÉP-kártya-juttatást terhelő szociális hozzájárulási adó (szocho) mentességének meghosszabbítása.