Befellegzett a lakáskiadóknak Honolulun?

Forrás: turizmus.com

 2019. június 18. 13:23

Az egyik legnépszerűbb hawaii településnek, Honolulunak is otthont adó sziget, O'ahu jelentősen szigorította a magánszálláshelyek kiadását.

A rendelkezés elsősorban az airbnb-n vagy a Home Away portálon elérhető ingatlanok kiadását nehezíti meg. A honolului hatóságok szerint körülbelül 4-6000 illegálisan kiadott ingatlan található a szigeten – írta meg az eturbonews.

A szigorítást örömmel fogadták a helyi szállodások és a helybeli lakosság jelentős része is, mivel a turistaterhelés csökkenését várják a lakóövezetekben.

Több évtizedes hezitálás után döntött úgy a közelmúltban a honolului városi tanács, hogy szigorúbb szabályokat vezetnek be. A rendelkezés értelmében három évtized után először engedélyezik 1715 új reggeliztető szálláshely (bed and breakfast) működését, ugyanakkor egyáltalán nem adnak ki új engedélyt nyaralók bérbeadásához.

A Home Away rendszerében most több mint 6000 ingatlan foglalható a szigeten. Többségüket illegálisan adják ki a tulajdonosok

Fotó: Home Away

A korábban kiadott engedélyek alapján valamivel több mint 800 nyaraló bérelhető hivatalosan a szigeten, ugyanakkor az illetékes hivatal szerint 6-8000-et illegális adnak bérbe a tulajdonosok.

A most bejelentett szigorítás értelmében akár napi 1000 dolláros büntetést kell fizetnie minden illegálisan kiadott nyaraló után.

Kapcsolódó cikkek

Macskaparadicsom Hawaii-n

2019. április 04.

2018-as Instagram-toplista

2019. március 19.