Dupla teraszos a második budapesti Winestone étterem

Forrás: turizmus.com

 2019. július 29. 13:11

A Mercure Budapest Korona szállodában, a Kálvin téren megnyílt Winestone étterem kínálatában a helyi bor- és ételkülönlegességekre helyezi a hangsúlyt.

Magyarország második – és egyben nagyobbik – Winestone éttermének kínálata két fontos elemből épül fel: az egyik a kitűnő minőségű magyar és külföldi borválogatás, a másik pedig a helyi ételspecialitások innovatív bemutatása, amelyeket attraktívan – például egyes fogásokat fekete kőpala táblán – tálalnak; innen ered az étterem nevében szereplő „stone" is – írja az üzemeltető AccorHotels közleményében.

Jelenleg összesen 11 ország 31 féle borát lehet megkóstolni az étteremben, a kínálat 80 százalékban magyar borokból áll, ezek tematikus felsorolásban jelennek meg a borlapon. A Winestone négyfajta saját márkás bort is kínál, amelyeket a Haraszthy pincészet külön az étteremnek palackoz.

A vendégek az à la carte borkínálatot a borfalon, illetve közvetlenül a bárpult elején elhelyezett borhűtőkben tekinthetik át. A Winestone Korona modern designját új színek – a zöld és a réz árnyalatai – díszítik.

Modern dizájn, zöld és réz színek

Fotó: Winestone

Gran József executive chef koncepciója az egyszerűség, letisztultság. A Winestone így racionális étlapot kínál: viszonylag kevés fogást, ám azokat magas minőségben. A kínálat ételeiben is megjelennek a magyar konyhára jellemző alapanyagok, mint például a pisztráng, a kacsamáj, a tanyasi csirke és a magyar marha. Előnyben részesítik azokat a beszállítókat, akik elkötelezettek az állatjólét és a fenntartható gazdálkodás mellett.

A Winestone nem kizárólag a hotel vendégeit, hanem a helyi közönséget is szeretné megszólítani, célja, hogy kínálatával felvegye a versenyt a környező éttermekkel és burgerezőkkel – így kapható reggeli és ebédmenü is. Az étteremnek két fedett terasza is van, a nyugodtabb Kecskeméti utca, illetve a forgalmasabb Kiskörút felé.

A hely specialitása a stone, vagyis a kőlap, illetve az elfogadható áron készített házias, a várost jellemző ételek (gulyásleves, lángos, lecsó, pisztráng, rétes).

A klasszikus magyar ételek  mellett a nemzetközi konyha fogásai is megtalálhatók az étlapon

Fotó: Winestone

A város és az ország a fogások nevében is megjelenik, így kapható Buda, Pest, River, illetve Hungarian stone, gyors és ízletes fogásokkal, magyar mangalicával és sajtmanufaktúrából származó sajtválogatással.

A Winestone kínálatát saját dukkah – olajos magvakat, többek közt pisztáciát tartalmazó fűszerkeverék –, saját sonkaszeletelő asztal gazdagítja. Az étlapon a klasszikus magyar ételek mellett a nemzetközi konyha jól ismert fogásai is megtalálhatóak – például a norvég lazacból készített gravadlax, az egyedi, torma- és céklapácolással házilag készített étel, valamint a saját cukrászat által elkészített Winestone sajttorta.

A Winestone része a bejáratnál elhelyezett borbolt, ahol számos hazai és nemzetközi borkülönlegességet, köztük az étteremben kóstolt összes bort megvásárolhatják a betérők.