Az Eddától a Gundelig – 30. születésnapját két estén ünnepelte az Eventrend Group

Forrás: turizmus.com

 2023. június 22. 16:18

Több szempontból is rendhagyó születésnapi ünnepségre hívta partnereit az Eventrend Group. Kerek évfordulót ünnepelt az egyébként már 31 éve fennálló cég, és két egymást követő estén is elfújták a gyertyát a szülinapi tortán a Gundel kertjében, ahol a történetüket is elmesélték.

A cégcsoport tavaly lett 30 éves, ám mivel a gazdasági előrejelzések nem voltak szívet melengetőek, sőt az Eventrend is inkább megszorításokra rendezkedett be, nem érezték volna illőnek, hogy partit tartsanak. Viszont az elmúlt 12 hónapban sikerült minden korábbi eredményüket felülmúlniuk, ez idő alatt több mint 20 milliárd forintos nettó forgalmat elérve, ami már önmagában is elég okot az ünneplésre – mesélték el az egyéves halasztás hátterét az eseményen.

Most azonban alaposan megadták a módját, az elmúlt két este az összes corporate és szakmai partnerüket meghívták, hogy együtt ünnepeljék meg utólag a cég 30. születésnapját. Hangsúlyozták, mivel a cégcsoport egészét szinte egyetlen ügyfelük vagy üzleti partnerünk sem ismeri, látja át, ezért kiemelt céljuk volt, hogy ezen a rendezvényen minden egységük bemutatkozzon azok vezetőinek segítségével. Ezért is keresztelték át a titkok kertjévé a helyszínt adó Gundel kertjét, amelyet erre a két nyári estére vizuálisan is misztikussá, varázslatossá és játékossá tettek.

Fogadás a titkok kertjévé alakult Gundel Kertben

Fotó: Eventrend Group

A vendégeket stílusosan álarcos hoszteszek fogadták, a szórakoztatásukról pedig a Gundel zenekara, Gájer Bálint swingénekes, két alpaka, tűzzsonglőrök és számos játékasztal gondoskodott. Az egyes állomásokon összegyűjtött zsetonokat a meghívottak távozáskor az Eventrend által üzemeltetett vendéglátóhelyeken lefogyasztható voucherekre válthatták.

 

A kezdetek

A partin a cégvezetők elmesélték, hogyan indult az 1992-ben négy főiskolás által alapított cég. Első munkaként az Edda Művek sajtótájékoztatójának vendéglátását kellett tűzoltó sebességgel megszervezniük, és mivel ezt egészen sikeresen megoldották, kézenfekvővé vált a folytatás és a cégalapítás. Ez lett a Malibu Party Service Bt., amellyel kapcsolatban egyetlen elvárásuk volt, hogy munkahelyet adjon a tulajdonosainak.

Egy évvel később létrejött a Gála Party Service, amely a mai napig működik. A tulajdonosok, Kőrössy Zoltán, Váli Péter, Nagy Gábor és Novák László az első években a bepakolástól a felszolgáláson át a rendezvényt követő mosogatásig mindent maguk csináltak. Az első öt évben az összes bevételt visszaforgatták, így tudtak gyarapodni, és így lett a Gála a '90-es évek végére Magyarország vezető cateringcége, évi 6-700 rendezvénnyel.

 

Megszületik az Eventrend és a partneri rendszer

Nagyjából tíz évvel az indulás után elérték a középvállalati szinten. Mivel több cégük is működött már párhuzamosan, cégcsoporttá alakultak, akkor már Eventrend néven. A nagy változás a korábbiakhoz képes az volt, hogy míg addig a tulajdonosok mindenben részt vállaltak, úgy érezték, eljött az ideje, hogy a vezetői szerepeket megbízható embereknek adják át, ők maguk pedig rendezvényszervezőkből lassacskán vendéglátó-üzemeltetőkké váltak.

Nagy Gábor (b) és Kőrössy Zoltán (j), az Eventrend Group tulajdonosai köszöntik a vendégeket

Fotó: Eventrend Group

Az évek során a tulajdonosok sokszor szembesültek azzal, hogy gyakorlatilag kinevelték a saját konkurenciájukat. Többen is kiléptek tőlük, akik később több-kevesebb sikerrel megalapították saját vállalkozásukat. A munkatársak lojalitásának megőrzésére kitaláltak és létrehoztak egy unikális vállalatépítési és motivációs modellt, amit röviden partneri rendszernek hívnak. Ennek lényege, hogy a jól fejlődő, és a gondjaikra bízott egységet hatékonyan vezető kollégák előbb a leányvállalat ügyvezetőjévé, majd társtulajdonossá válhatnak egyes projektekben.

 

Átalakulások, bővülés, válságok

2007-ben Novák László kivált a tulajdonosi körből, Váli Péter pedig ma már nem aktív vezető, de egyenrangú tulajdonos továbbra is, és – nem mellesleg – sikeres badacsonyi borász.

A 2008-as recesszió alaposan megrángatta a holdingot, ez volt az első olyan gazdasági esemény, amely erősen érintette a portfoliót.  2014-ben tulajdonossá váltak a Zichy Park Hotelben, amely jelenleg felújítás alatt áll, és a tervek szerint 2025-ben nyílhat meg újra. A szálloda átvételével teljessé vált az Eventrend Group szakmai tevékenysége: event, gastro, hotel. Szállodai portfóliójuknak később 6 tagja lett.

Lounge hangulat a Gundelben

Fotó: Eventrend Group

2020-ban a cégcsoport létezésének eddigi legnagyobb válságával nézett szembe. A Covid okozta pandémia egy év alatt 10 milliárd forintnyi bevételcsökkenést, 400 kolléga elvesztését és a legtöbb egység hosszabb vagy rövidebb ideig tartó bezárását hozta magával. A cégcsoport minden forrását a túlélésre fordította. A válság legsúlyosabb pillanataiban az Eventrend forgalma 4 milliárd forintra csökkent. A Covid enyhülését követően az energiaválság és a magas kockázati szint miatt a cégcsoport teljes vezetése a bérelt szállodák üzemeltetésének visszaadása mellett döntött, ezt az Eventrend üzleti partnerével megállapodásban lépte meg.

 

Újra a csúcson, tudásátadás

A cég vezetőinek szavai szerint az Eventrend az elmúlt 12 hónapban újra a csúcsra került: tavaly áprilistól idén március végéig elérte a 20 milliárd forintot az éves nettó forgalmuk.

Az elmaradhatatlan születésnapi tortával a tulajdonosok

Fotó: Eventrend Group

A 30 év alatt összegyűlt vállalatvezetési és menedzsmenttudást Tehetségakadémiájukon próbálják átadni, a jelek szerint sikeresen. Ennek keretein belül több tucat ügyvezetői és igazgatói licenszet adtak át az évek során, emellett az egyes kompetenciaképzések területén több száz kolléga végezhetett el különböző tréningeket.

Az Eventrendnek megvan a maga bakancslistás kollekciója, amely ikonikus helyszíneket és egységeket foglal magába, mint például a Gundel, a Centrál Kávéház, a New York Café vagy a Spoon étteremhajó. Mint fogalmaztak, ez lehetőség és egyben felelősség is számukra. Céljuk, hogy egységeikkel és munkájukkal hozzájáruljanak a város fejlődéséhez, hogy az ide látogató emberek jó hírét vigyék és másoknak is ajánlják Budapestet.  Mindenekelőtt ezeket az ügyeket szeretnék tovább építeni és sikerre vinni.