Ilyen lesz Szolnok első ötcsillagos szállodája – videó

Forrás: turizmus.com

 2020. január 15. 18:46

Szolnokon 120 szobás, ötcsillagos szállodát építenek a vízisporttelep mellé, a látványterveket videón mutatjuk.

A Green Plan Energy Kft. ötcsillagos wellness-szállodát tervez a szolnoki Vízpart körúton, a Holt-Tisza-parti Vízisporttelep közelében. A leendő 120 szobás hotel terveit ebben a hónapban lakossági fórumon mutatta be Szalay Ferenc polgármester és a beruházók. A háromszintes szállodában egy 250 férőhelyes konferenciatermet is kialakítanak majd – tudósít a szoljon.hu.

A fejlesztés becsült költségvetése 8 milliárd forint.

A befektetők nyár közepén szeretnék elkezdeni az építkezést a volt kertészet helyén, a beruházás a legmodernebb technológiát fogja alkalmazni. Az út túloldalon lévő területen egy kemping és nagyobbacska parkolótér épül – hangzott el a rendezvényen.

A városvezető többek között arról beszélt, hogy a vízisporttelep régóta közkedvelt helyszíne a hazai és nemzetközi kajak-kenu sportnak, s érdeklődés miatt egyre több szálláshelyre van szükség Szolnokon.

A városban jelenleg más turisztikai nagyberuházás is zajlik, így a tiszaligeti termálfürdő teljes megújulását célzó, 7,7 milliárd forintos projekt, valamint korszerűsítik a közel 120 éves Szolnoki Művésztelepet is.