Kihozta 2020-ból a maximumot az a&o Hostels

Forrás: turizmus.com

 2020. december 30. 12:31

Európa legnagyobb magántulajdonban lévő hostelláncának sikerült új célcsoportokat bevonzania, közben nagyot lépett előre a digitális fejlesztésben.

"Jubileumi évünket máshogy képzeltük el, de kihoztuk belőle a maximumot" – nyilatkozta Oliver Winter, a 20 éves a&o Hostels alapító vezérigazgatója 2020 végén.

A vállalatnál összesen 2,5 millió vendégéjszakát regisztráltak egész évben, ami 50 százalék feletti kiesést jelent 2019-hez képest. A márka ismertsége mindezek ellenére folyamatosan nőtt, köszönhetően részben annak, hogy az összes házuk végig fogadott vendégeket.

Oliver Winter

Fotó: a&o Hostels

Az önkormányzatokkal és különböző szociális intézményekkel folytatott együttműködés, valamint több kreatív ajánlat (pl. hotelből home office, szobák kiadása albérletként) összesen 200 ezer alternatív vendégéjszakát biztosított a vállalat számára.

A digitalizáció szempontjából "a koronavírus hajtóerőt jelentett" a vezérigazgató szerint. Míg a válság előtt a foglalások 50 százaléka futott be online, 2021 végére a 70 százalékos arányt célozták meg. A self check-in pultokat és a digitális, egy alkalmazáson keresztül átvehető szobakulcsokat a következő év végéig több helyen bevezetik. Az online becsekkolás már az a&o házak 80 százalékánál elérhető. Az új szolgáltatások közül például a social distancing (távolságtartás) vagy a higiéniai szakemberek kiképzése nagy hangsúlyt kapott.

A berlini székhelyű hostellánc további célja, hogy 2025-re elérje a zéró kibocsátást. A vendégéjszakánkénti 5-6 kilogramm szén-dioxid-kibocsátással az a&o ma már több mint kétharmados aránnyal vezet a hasonló kategóriájú szálláshelyek előtt. A lánc vendégeinek átlagéletkora 27 év körül van, ez megköveteli a vállalattól a tudatosságot ezen a téren. Oliver Winter szerint az emberek egyre jobban tudatában vannak ökológiai lábnyomuknak, és ha a jövőben is ugyanúgy szeretnénk világot látni és utazni, mint eddig, akkor mindenkinek felelősségteljesen kell cselekednie. Ezt az a&o már régen elkezdte, és hamarosan új fejlesztéseket is bemutat a témával kapcsolatban.

A 2020 augusztusában megnyílt a&o Hostel Budapest City recepciója

Fotó: turizmus.com

Európa legnagyobb hostellánca jelenleg 39 házzal rendelkezik nyolc országban, 23 városban. Idén a varsói és a budapesti piacra is sikerült belépniük, Koppenhágában pedig már a második házukat nyitották meg októberben. A jövőben pedig további létesítmények nyitását tervezik „Lisszabontól Isztambulig, Rómától Reykjavíkig”.

Oliver Winter különösen 2021 második felére várja a piac fellendülését, legalábbis a nemzetközi színtéren. Tavasztól arra számít, hogy újra beindulnak az iskolai és csoportos kirándulások, amelyeknek általában a bevétele 35% -át köszönheti az a&o.

Kapcsolódó cikkek