Rekord taglétszámmal és piacnyitóval indul a turisztikai szezon Bükfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2019. április 29. 14:29

A tizedik születésnapját ünneplő Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület taglétszáma átlépte a 200-as határt.

A dinamikusan fejlődő szervezet alapításakor 67 tagot számlált. A számos pályázatnak, beruházásoknak és innovációnak köszönhetően évről-évre növekedett az alaplétszám, ami egyben pozitív visszacsatolása is a szervezet működésének. A jubileum alkalmából tisztújító ünnepi közgyűlést és képkiállítást is rendeznek a fürdővárosban.

Idén a turisztikai menedzsment szervezet által életre hívott Bükfürdői Termelői Piac is jubilál – ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a vásárlók és az érdeklődők előtt. Az április 26-án megtartott ünnepélyes megnyitót további 24 vásár követi, egészen október 18-ig kínálják portékáikat a helyi termelők és kézművesek a bükfürdői Tourinfo iroda előtti téren.

A szervezők bíznak abban, hogy a napjainkban egyre nagyobb teret hódító slow food irányzat és szemlélet a piacon beszerezhető helyi termékek, azaz a Bükfürdői Esszencia® felhasználásával továbberősödik mind az ide érkező vendégek, mind pedig az itt élők körében. A vásári hangulatot továbberősítendő az idei évtől minden pénteken élőzene fogadja a látogatókat.

(X)