Rendezvénysorozat a munkaerőpiaci kihívásokról

Forrás: turizmus.com

 2021. november 02. 14:27

A végéhez érkezett a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) Munkaerőpiaci kihívások kezelése a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatban című GINOP-5.3.5-18-2018-00040 projekt tájékoztató rendezvényeinek sorozata.

Október 13-án Mezőkövesd, 14-én Tiszafüred, 21-én Sikonda szolgált az események helyszínéül. A pályázat során a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) vezetésével a konzorcium az ágazat legégetőbb problémáját, a szakképzett munkaerő hiányát próbálta orvosolni. A koronavírus-járvány megnehezíti a szálláshelyek, vendéglátóegységek leszűkült kínálatának minőségi szinten tartását.

A VIMOSZ a munkaadói oldal kompetenciaigényét és a munkavállalói oldal kompetenciáit speciális, irányított képzési modulokkal igyekezett harmonizálni, melynek eredménytermékei elérhetőek a turizmuspalya.hu oldalon. A VIMOSZ feladatának érzi ezen eszközök rendelkezésre bocsátását, ágazatra igazítását, hogy az ágazatban dolgozó vezetők ezeket aktívan használva enyhítsék az akut munkaerőhiány hatásait.

Böröcz Lajos, a VIMOSZ főtitkára az egyik rendezvényen

Fotó: VIMOSZ