Kőrösi Csoma Sándor Életműdíj: Kalla Kálmán – videó

Forrás: turizmus.com

 2019. november 08. 12:41

Kalla Kálmán, a magyar gasztronómia emblematikus személyisége a turizmusban végzett több évtizedes kiemelkedő szakmai teljesítményéért Kőrösi Csoma Sándor Életműdíjban részesült. Nézze meg a róla készült kisfilmet!

Az idei évben alapított Kőrösi Csoma Sándor Életműdíjjal azoknak a szakembereknek a munkáját ismerik el, akik évek, évtizedek óta szakmai tudásuk legjavát nyújtva tettek azért, hogy saját szakterületünkön maradandót alkossanak.

A díjat első alkalommal Kalla Kálmán vehette át a Magyar Turisztikai Ügynökség által rendezett Turizmus Summiton, október végén.

A szakember méltatásában elhangzott: Kalla  Kálmán "a magyar gasztronómiai emblematikus személyisége, akit mindenki a Gundel éttermet újjáélesztő séfként ismer, de akinek neve valójában egybeforrt az újradefiniált, ám a hagyományokat a messzemenőkig tisztelő és hűen ápoló magyar konyhával. (...) dolgozott a legjobb szállodák konyhájában, készített ételt a világ legbefolyásosabb, legelőkelőbb személyiségeinek, többek közt II. Erzsébetnek és II. János Pál pápának, főzött világsztároknak. Jelenleg a Sümegprágám, a Balaton-felvidék egyik kis falujában termel, gazdálkodik és fogadja legendás vendégszeretettel az értő közönséget."

A Magyar Turisztikai Ügynökség rendelkezésünkre bocsátotta a díjazottról készült és a Turizmus Summiton levetített kisfilmet. Kattintson a nyílra!