A brazil piacra is begördült a FlixBus

Forrás: turizmus.com

 2021. december 01. 17:19

December 1-jén elindította első buszjáratait Brazíliában a FlixMobility, a jelenlegi brazil hálózat többek közt São Paulo, Rio de Janeiro és Belo Horizonte városait köti össze.

A FlixBus a legforgalmasabb napokon összesen tizenkét indulási lehetőséget biztosít a két legfontosabb útvonalon, São Paulo és Rio de Janeiro, illetve Belo Horizonte között. A kínálatot pozitívan fogadták a brazil utasok, akik november közepe óta tudnak jegyet foglalni a buszokra.

A szolgáltatás elindításával a vállalat zöld üzleti modelljét a világ egyik legnagyobb buszpiacára viszi, hiszen a brazilok megközelítőleg 60 százaléka használ távolsági buszokat.

„Brazília kontinentális dimenziói és magas potenciálja miatt stratégiai piac számunkra. A mobilitást globális szinten innováló cégként még több ügyfélnek szeretnénk megfizethető és fenntartható utazási lehetőséget kínálni világszerte" – mondta el André Schwämmlein, a FlixBus alapító ügyvezető igazgatója.

„Új mobilitási alternatívát vezetünk be azzal a céllal, hogy olyan régiókban növekedjünk, ahol jelenleg nincs verseny, az emberek pedig megfizethető közlekedési lehetőséget keresnek" – tette hozzá Edson Lopes, a FlixBus brazíliai ügyvezetője.

Szerdán Brazíliában is megkezdte működését a FlixBus

Fotó: FlixBus

Az új összeköttetéseket a Grupo Adamantina működteti majd. A mobilitási vállalat első helyi partnerének buszai megfelelnek a FlixBus nemzetközi sztenderdjeinek, többek közt fedélzeti wifi is elérhető rajtuk.

„Az, hogy az országban a cég első partnere mi vagyunk, fontos lépés az Adamantina országos szintű konszolidációját tekintve, ami lehetővé teszi, hogy bármely más közúti személyszállítóval versenybe szálljunk” – emelte ki Clóvis Nascimento Martins, a Grupo Adamantina tulajdonosa.

A FlixBus São Paulo és Rio de Janeiro között akár napi nyolc, São Paulo és Belo Horizonte között akár napi négy indulási lehetőséget kínál.

Edson Lopes szerint közelről vizsgálják annak lehetőségét, hogy újabb összeköttetéseket indítsanak, illetve további helyi buszos cégekkel működjenek együtt. Európához és az USA-hoz hasonlóan, ahol több mint 500 különböző partnerrel kooperál a cég, Brazíliában is szeretnének erős hálózatot kialakítani.

A FlixBus az egyik első globális szereplő azt követően, hogy a szövetségi hatóságok a közelmúltban lépéseket tettek a versenypiac kiépítése felé.