Megérkezett a China Airlines Airbus 350-900XWB Bécsbe

Forrás: turizmus.com

 2017. január 29. 15:25

Ünnepélyes keretek között fogadták Bécs nemzetközi repülőterén a China Airlines vadonatúj Airbus 350-900XWB gépét. Az Airbus heti három alkalommal biztosít közvetlen összeköttetést Bécs és Tajpej között.

Ez az első menetrend szerinti járat, amely ezzel a típusú géppel repül Bécsbe. A bécsi járatokkal egy időben Amszterdamból és Rómából is az új Airbus közlekedik majd közvetlenül Tajvanra, ezzel is 3-4 órával lerövidítve az eddigi utazást. További Airbusok leszállítását követően a légitársaság gépparkja eléri a 100-at.

A gépek konfigurációja 243 turista és 32 prémium business osztály. Újdonság a Premium economy és Family coach, melyek magasabb komfortfokozatú utazást tesznek lehetővé minimális ráfizetés mellett. Az utasok kényelmét és jobb közérzetét biztosítja a magasabb páratartalom, a jobb levegőcsere, a nagyobb méretű ülések és a nagyobb ablakok.

Airbus 350-900XWB

Fotó: China Airlines

A gép érkezését követően a China Airlines osztrák, kelet- és közép-európai piacokért is felelős bécsi vezérigazgatója, Wei Wang ismertette társaság újdonságait és kiemelten foglalkozott a világ legmodernebb Airbus 350-es előnyeivel. Egyúttal bemutatta utódját, Doris Chent, aki hamarosan átveszi az igazgatói pozíciót, míg Wang asszony további tevékenységét a tajpeji China Airlines központjában folytatja.

Sárdi Rezső, a China Airlines magyarországi GSA-je elmondta, hogy az 1959-ben alapított légitársaság jelenleg a világ 80 célállomására repül és a legnagyobb ázsiai légitársaságok közé tartozik. 2016-ban 14,7 millió utast szállítottak. A magyar utasok nemcsak Tajpejbe használják előszeretettel a China Airlines gépeit, hanem Tajvanon túli célállomásokra, mint Bali, Korea, Vietnam, Mianmar, Kambodzsa, Hongkong, Japán (17 város), a Fülöp-szigetek, Óceánia (Guam, Korror). A legnépszerűbbek az ausztráliai és új-zélandi járatok, amelyek naponta közlekednek Tajpejből kiváló csatlakozási lehetőséget biztosítva az Európából érkező és az oda tartó gépekhez.

Nikolas Gretzmacher, a repülőtér forgalmi igazgatója, Doris Chen, Wei Wang, valamint  Ya-Ping Shih, Tajvan ausztriai képviselője

Fotó: China Airlines

A magyar turisták vízummentesen utazhatnak Tajvanra és maximum 3 hónapot tartózkodhatnak ott. Hosszabb tranzit esetén a légitársaság bónuszként városnézést kínál. A tajvani nemzetközi repülőtér ember- léptékű, szinte minden kényelmi szolgáltatást biztosít az utasoknak. Különösen kedvelt bevásárlási lehetőség van a taxfree üzletekben, ahol óriási választékban kaphatók tajvani különlegességek megfizethető áron. Ez a lehetőség nagyon sok utast vonz.

A két ország között létrejött megállapodás értelmében évente 100 magyar illetve 100 tajvani fiatal látogathat el egymás országaiba. Az 1 éves tartózkodásra jogosító Working Holiday program keretében dolgozhatnak, tanulhatnak, bebarangolhatják az országokat.  Egyre több magyar él ezzel a kedvező lehetőséggel.

Az új Airbus belseje a business osztályon

Fotó: China Airlines

Kapcsolódó cikkek