Sydneybe is óriásgépekkel repül az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 13. 12:07

Az Emirates az ausztráliai Sydneybe közlekedő járatait kizárólag Airbus A380-as repülőgépekkel fogja üzemeltetni. A légitársaság a 2023. november 4-től indítja harmadik, naponta közlekedő járatát, és ezzel hetente 2000 plusz ülőhelyet tud biztosítani a kontinens legnagyobb városába.

Az Emirates A380-as óriásgépe, amely háromosztályos konfigurációban 489 ülőhelyet kínál, a jelenleg közlekedő Boeing 777-300ER szélestörzsű típust váltja fel – tudatta lapunkkal az Emirates. Minden egyes oda-vissza járat naponta több mint 260 plusz ülőhelyet biztosít. A harmadik A380-as járat kiegészíti a másik két, Sydneybe közlekedő A380-as, négyosztályos járatot, amelyeken elérhető az Emirates legújabb Premium Economy kabinja.

Az Emirates A380-as óriásgépe

Fotó: Emirates

 

Az Emirates jelenleg heti 63 járatot üzemeltet Ausztráliába, és közel 56 ezer ülőhelyet kínál négy nagyvárosba. Melbourne-be és Sydneybe naponta háromszor, Brisbane-be naponta kétszer, Perth-be pedig naponta közlekedik a légitársaság A380-as repülőgépe.

Az Emirates emellett újraindította a Melbourne és Szingapúr közötti járatokat, valamint a Sydney és Christchurch közötti összeköttetést is. Budapestről az Emirates járataival Dubajon keresztül lehet eljutni az ausztrál városokba.