Tatárföld fővárosába indított járatot a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2019. október 31. 12:56

Szerdán elindul a Wizz Air új oroszországi járata, amely Budapestről hetente kétszer repül Tatárföld fővárosába, Kazánba.

Moszkva és Szentpétervár után Kazán (orosz nevéről átírva: Kazany) a harmadik oroszországi úti cél a Wizz Air Budapestről elérhető hálózatában. A hetente kétszer, szerdán és vasárnap közlekedő járatokon idén több mint 6 ezer, jövőre már 37 ezernél is több jegy vár gazdára – közölte a légitársaság.

Korábbi úti beszámolónkat a városról itt olvashatja el.

A Kazánba induló járatot szokás szerint egyedi tortával köszöntötte a Wizz Air és a Budapest Airport

Fotó: Wizz Air

2019-ben ez már a negyedik, ám nem az utolsó új desztináció a magyar fővárosból: tavasszal London Gatwickbe és Oslóba, nyáron a spanyolországi Castellónba indult új járat, novemberben pedig a skóciai Edinburgh és az ukrajnai Odessza válik elérhetővé. Emellett immár napi járat közlekedik olyan népszerű úti célokba, mint Marosvásárhely és Dubaj.

A bővülés jövőre is folytatódik: Brüsszel fő repülőtere (Charleroi megtartásával) mellett három ukrajnai város, Lviv, Harkov és Zaporizzsja városába is járatot indít a Wizz Air.

Az új orosz járattal immár  85 várost tartalmaz a diszkont-légitársaság magyarországi kínálata. Kazán Oroszország egyik legrégibb települése, a középső-volgai régió fontos kulturális, oktatási, politikai, gazdasági és sportközpontja.