Elstartolt a CAFe Budapest – kapszulainterjúk!

Forrás: turizmus.com

 2019. október 07. 11:33

Formabontó köztéri programok, világsztárok és fiatal tehetségek, időkapszulába zárt élmények, 17 nap feltöltődés – elstartolt a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál!

Több mint 150 program számtalan műfajban, közel 40 helyszínen, szerte Budapesten: a CAFe Budapest (október 4–20.) olyan különleges, pezsgő és sokszínű városfesztivál, amely együtt gondolkodik Budapest meghatározó kulturális intézményeivel, és rendhagyó helyszíneken, sokszor a város színpaddá alakuló közterein mutatja be a hazai és nemzetközi kulturális szcéna leginspirálóbb alkotóit, és legfrissebb alkotásait.

„Fontos számunkra, hogy megmutassuk és hangsúlyozzuk, hogy milyen progresszív, izgalmas, és dinamikusan változó művészeti közegről beszélünk, hogy a kortárs művészet a jelenünk művészete, olyan, akár egy különleges időkapszula,

benne minden, amit itt és ma fontosnak, relevánsnak, aktuálisnak gondolunk” – mondja Káel Csaba, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál operatív testületének elnöke, a Müpa vezérigazgatója.

Gergye Krisztián – Vizin Viktória: „… és Echo” (Várkert Bazár, október 9.)

Fotó: CAFe Budapest

 

„A kortárs művészet abból építkezik, ami itt, most, velünk történik” – fogalmazza meg Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az operatív testület tagja, kiemelve, hogy a CAFe Budapest programját évről évre kiemelkedő nemzetközi figyelem övezi úgy a szakma, mint a közönség részéről, nem meglepő tehát, hogy októberben igencsak vonzó kulturális-turisztikai célpont a magyar főváros.

A CAFe Budapest hivatalos videócsatornája, közösségi média oldalai és blogja is újdonságokat tartogat:

A Kapszulainterjúk című videósorozatban a fesztivál fellépőivel Galán Angéla riporter beszélget feltöltődésről, alkotásról, arról, hogy hogyan készülnek a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválra, és mit őriznének meg a jövőnek feltétlenül egy időkapszulában.

KAPSZULAINTERJÚK A FESZTIVÁL BLOGJÁN!