Jelentkezőket várnak a Budapest Ritmo Showcase programjára

Forrás: turizmus.com

 2022. november 29. 18:49

A Budapest Ritmo 2016 óta a magyar fesztiválkínálat egyedi színfoltja. Nemcsak a formációk terén újító: a Budapest Ritmo Showcase hosszú ideje otthont ad olyan fiatal zenészeknek és új zenekaroknak, akik nemzetközi viszonylatban a világ- és népzene legizgalmasabb feltörekvő szereplői.

A világzenei fesztivál a tavalyi rekord magas látogatottság után április 12. és 15. között újra a fővárosba hozza a világzene legjobb előadóit.

Csütörtökön az ingyenes showcase színpad a Szimpla Kertben, pénteken és szombaton pedig az Erzsébet tér zárt- és szabadtéri helyszínei nyitnak kaput a világzenére. Bérletek elővételben már kaphatóak, sőt idén már a szakmának szóló PRO bérlet is kapható, amely fesztivál programok mellett belépést ad a szakmai konferenciára, zártkörű networking eseményekre, valamint hozzáférést nyújt a szakmai delegáció kontaktlistájához is.

A Budapest Ritmo Showcase programjára már lehet jelentkezni, a határidő 2022. december 21. éjfél. A kiírásra pályázhatnak magyar (hazai és határon túli) illetve régióbeli (a Magyarországgal szomszédos országok, nyugat-balkáni és balti államok, valamint a Visegrádi Együttműködésben és a Keleti Partnerségben résztvevő nemzetek) világzenészek és világzenét játszó formációk. A jelentkezők körül a szakmai zsűri választja majd ki a legjobbakat, akik 2023. április 13-án a Szimpla Kertben a nemzetközi szakmai közönség előtt mutathatják meg, mit tudnak.

A világzenei fesztivál a tavalyi rekordmagas látogatottság után áprilisban újra a fővárosba hozza a világzene legjobb előadóit

Fotó: Chripkó Lili

A showcase fesztiválok műfaját sokan nem ismerik, pedig felbecsülhetetlen szerepük van a tehetséges zenészek és zenekarok befutásában. A showcase koncertek általában rövidebbek, arra adnak lehetőséget, hogy a zsűri által kiválasztott fellépők megmutathassák a zenéjük legjavát. A showcase fesztivál biztosítja, hogy a koncertet a lehető legtöbb hazai és nemzetközi szakember hallgassa meg, akik a koncert alapján véleményt tudnak formálni a zenekarról.

A Budapest Ritmo Showcase programját az első magyar vezetésű Kreatív Európa platform projekt, az UPBEAT támogatja. Az UPBEAT egy, az európai világzenei showcase fesztiválok által létrehozott támogatási program feltörekvő előadóknak, mely a magyar Hangvető vezetésével 14 európai fesztivált tud a tagjai között, köztük például a Tallinn Music Week-et, a WOMEX-et és a Waves Viennát.