Magyarország vár: Túrázáshoz ezeket az appokat töltse le!

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 28. 14:25

Még a lustább családtagok számára is vonzóvá tehetjük az unalmasnak titulált kirándulást egy jó mobilalkalmazással. Mutatunk néhány ingyenes applikációt, amelyek igen hasznosak és informatívak egy túra megszervezéséhez.

Kerékpárosoknak

A Balaton környéki bringás túrákhoz legjobb „barátunk" a BalatonBike365 alkalmazás, amelynek segítségével mintegy 1000 kilométernyi kijelölt útszakaszon 70 különböző tematikus útvonal közül válogathatunk edzettségünk (a túra hossza, menetideje, szintemelkedése) vagy a terepviszonyok (aszfalt, terep, murva) szerint. Népszerű attrakciók, rejtett kincsek, családi kalandok egyaránt szerepelnek a palettán. A tervezést az útközben elérhető kerékpárosbarát szolgáltatások, ajánlott látnivalók feltüntetése is segíti.

A Balaton környéki bringás túrákhoz legjobb a BalatonBike365 alkalmazás

Fotó: BalatonBike365

Országszerte mintegy száz hazai útvonalat ajánl, így a kezdő és haladó bicikliseknek egyformán hasznos útitársa lehet a Kerékpárosbarát applikáció. Használatával könnyen megtalálhatjuk a bringaparkokat, pihenőket, a kerékpárosbarát étkezési lehetőségeket, szálláshelyeket, informálódhatunk olyan fontos dolgokról, mint a vízvételi helyek, szervizpontok vagy éppen e-bike-töltők.

 

Túrázóknak

Rengeteg kész, részletes ismertetővel és fényképpel bemutatott túraötletet, ezernyi látnivalót, szálláslehetőséget tartalmaz, és beépített túratervezővel is rendelkezik a Természetjáró app, amely gyakorlatilag Magyarország térképpel megtámogatott digitális útikönyve. Az alkalmazás kínálatában gyalogos, kerékpáros és vízitúrákat is találunk, sőt az útvonalakat otthonról előzetesen virtuálisan bejárhatjuk.

 

Okosösvények

Játszva ismerheti meg jobban a természetet és hazánk épített környezetét az, aki letölti a Digitális Vándor alkalmazást, amely már több mint hetven okosösvényen kalauzol el. Az útvonalak állomásain kérdéseket és feladatokat kapunk, és a digitális technológia segítségével videók, 3D-s és kiterjesztett valósággal odavarázsolt állatok, természeti jelenségek teszik még izgalmasabbá túránkat.

Játszva ismertet meg a természettel a Digitális Vándor

Fotó: Aktív Magyarország

A közelmúltban tíz új digitális meseösvénnyel bővült a kínálat a Budapest környéki erdőkben.


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány "Magyarország vár" című magazinjában jelent meg. A lap főtámogatója: