Bejelentették a Sziget első fellépőit, Martin Garrix és Sam Smith is érkezik a nyáron

Forrás: turizmus.com

 2023. december 12. 15:26

Első körben közel negyven nevet jelentett be a Sziget a 2024-es fellépők többszázas listájából. A csomagban már most olyan headliner szintű világsztárok is sorjáznak, mint Fred again.., Martin Garrix, Sam Smith és Stormzy.

„A mostani bejelentésből pedig, ami egyelőre csak az első „csomag", már az is kiderül, hogy jövőre ugyanúgy jelen lesznek majd a Szigeten nagy világsztárok, aktuális előadók és frissen felfedezett, kurrens zenei különlegességek is, így műfajtól függetlenül mindenki kedvére válogathat az erős és izgalmas zenei kínálatból" – kezdte a bejelentést Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, hozzátéve: „eddig  négy nagyszínpados "főfellépő" jelzett vissza a meghívásunkra, és reményeink szerint már jövő év elején tovább bővül a Nagyszínpad két esti, kiemelt sávjában fellépő headliner szintű világsztárok sora."

Első körben közel 40 fellépőt jelentettek be a jövő évi Szigetre

Fotó: Sziget

 

Fred Gibson, azaz Fred again.. az egyik legfrissebb és mégis legnagyobb név az elektronikus zenei szférában. A „modern popzene legkurrensebb EDM-producere" ezúttal a Szigeten mutatkozik be. Martin Garrix bármerre is jár a világban, óriási bulik jelzik útját. Sam Smith 2014-ben dobbantott egy nagyot a világ élvonalába debütlemezével, melyről az I'm Not The Only One című balladája szólt talán a legnagyobbat. Tavaly az Unholy című számát dúdolta a világ, idén pedig egy új lemezt is készített. A londoni rapper és dalszerző Stormzy a húszas évei végén már beírta nevét a brit hip-hop történelemkönyvekbe. A legjobb Stormzy-dalok a brit grime fejlődésének kulcsfigurájává tették őt, és milliók álltak a „grime gyermeke" rajongóinak táborába.

A „minden idők egyik legsikeresebb fiúbandájának" kikiáltott One Direction-ből lett ismert Louis Tomlinson, aki a banda leállásának évében már rögtön szólókarrierbe is kezdett. A Fridge nevű poszt-rock zenekarból érkezik az ismert Kieran Hebden, Four Tet néven, a modern elektronikus zene egyik legtehetségesebb és legbefolyásosabb művésze.

Íme felsorolva a most napvilágot látott első körös lista: Fred Again.., Martin Garrix, Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson, Four Tet, Big Thief, Fontaines D.C., Aurora, Becky Hill, Artbat, L'Impératrice, Crystal Fighters, Richie Hawtin, Honey Dijon, Dom Dolla, ANOTR, Overmono, Nia Archives, Argy, Eris Drew & Octo Octa, MEUTE. Grandson, LIBERATO, Zoe Wees, Joker, Yard Act, Joesef, Ellen Allien, Fideles, Chloé Caillet, Nova Twins, Joost, Blondshell, Wednesday, AMÉMÉ, Dagny, Pip Blom.