Turisztikai siker is az EYOF

Forrás: turizmus.com

 2017. július 26. 14:19

Javában zajlik hazánk első olimpiai eseménye, a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. A július 29-ig tartó rendezvényen még számos izgalmas pillanat vár a látogatóra.

Az ifjúsági olimpia július 23-i nagyszabású nyitóünnepségén közel 15 ezren tapsoltak a látványos show-nak, az ETO stadionban.

Az országot bejárt EYOF-láng Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász kezében érkezett a stadionba, majd Palotai Károly, Görbicz Anita, Keglovich László, Kammerer Zoltán futottak a fáklyával, s végül Egerszegi Krisztina, a legeredményesebb magyar egyéni olimpikonunk gyújtotta meg a lángot. A látványos show-t, melyen Győr és a hazai kulturális élet színe-java fellépett, Steve Aoki DJ fergeteges bulija zárta.

A nagyszabású nyitóünnepségen közel 15 ezren tapsoltak a látványos show-nak az ETO stadionban

Fotó: Lakatos Krisztián

 

Ezt követően az első versenynapok rendkívül sikeresnek bizonyultak a magyar érmeket tekintve is, hiszen hazánk sportolói két nap után az éremtáblázat előkelő második helyén vannak három arany, három ezüst és három bronzéremmel.

Turisztikai szempontból szintén óriási sikerről számolhatnak be a szervezők, hiszen a város szálláshelyei csordultig megteltek, a VIP-vendégek, hivatalos személyek, bírók, sportszakmai közreműködők már a 2016-os évben lefoglalt győri négy- és háromcsillagos hotelekben, valamint kollégiumokban, a résztvevő 50 ország delegációja pedig a két olimpiai faluban került elhelyezésre. A kisalföldi megyeszékhelyen mindenütt hazai és külföldi szurkolókkal találkozhatunk, akik nem csupán a sporteseményekre látogathatnak ki, hanem a belváros színes programkavalkádjában is megtalálhatják számításaikat, legyen szó magyar gasztronómiáról, kulturális vagy egyéb szabadidős programokról.

A jegyek a sporteseményekre továbbra is ingyenesen válthatók, a versenyek előtt a helyszíneken

Fotó: Mekli Zoltán

A jegyek a sporteseményekre továbbra is ingyenesen válthatók a versenyek előtt a helyszíneken, noha az elővételben árusított regisztrációs jegyek már hónapokkal ezelőtt elfogytak, a szervezők gondoltak azokra is, akik a helyszínre érkezve szeretnének belépőhöz jutni. megéri tehát még Győrbe menni, július 29-ig egyedülálló, felemelő élmények várnak minden látogatóra.

További információ: www.gyor2017.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Audi Arena: nyitás novemberben

2014. szeptember 12.