Új fesztivál Szentendrén

Forrás: turizmus.com

 2018. június 21. 13:33

Augusztusban debütál Szentendre legújabb és legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a balkán tematikájú Csocsek.

A Postás Strandon a Balkán sztárjainak koncertjei mellett balkáni gasztronómia, nyári, vízparti hangulat és családi programok várják a közönséget augusztus hosszú hétvégéjén és kiderül, mi is az a csocsek.

A fesztivál a Söndörgő által 2002-ben kigondolt programsorozat utódjaként, új köntösben, kibővített koncepcióval indul. A szervezők - a budapesi WOMEX-et és a Budapest Ritmot is jegyző Hangvető - interaktív családi programokkal, zenei workshopokkal és zenei különlegességekkel készül minden korosztálynak. A Balkán hangulatát idézik a válogatott koncertek és a gasztronómiai kínálat.

Egy kis Balkán a tányéron

Fotó: pixabay.com

A házigazda Söndörgő mellett színpadra lép többek között Shantel & Bucovina Orkestar, a hazánkban még kevésbé ismert, de a legendás gucai rezes fesztiválon négyszer is díjazott szerb világsztár trombitás, Ekrem Mamutovic és a mohácsi tamburazenekar, a Poklade. Ott lesz a Söndörgővel közös lemezt kiadó Amsterdam Klezmer Band és az első pesti rackák Ferenczi Gyuri vezetésével. A Csocsek olyan esemény, ahol a zenekarok a koncertjük után nem bújnak el a backstage-be, hanem megközelíthetőek, és a koncertek után sem restek folytatni a zenélést. Természetesen nem lesz hiány csevapból, ajvarból, slivovitzából és csocsekből sem. A rendezvény mindenkit vár, aki szeret fesztiválozni, de ehhez nem feltétlenül szeret sokezres tömegben tülekedni.

Kapcsolódó cikkek