Ukrán fesztiválon mutatkozott be Miskolc

Forrás: turizmus.com

 2018. május 09. 18:56

Beutaztató touroperátorokkal és idegenforgalmi szakemberekkel vették fel a kapcsolatot az észak-magyarországi város turisztikai képviselői.

Miskolc idegenforgalmi szervezete, a MIDMAR Nkft. Ukrajnában, a negyedmillió lakosú Ivano-Frankivszk városban rendezett Kárpáti Térség nemzetközi fesztivál keretein belül Miskolc turisztikai vonzerejét és az ukrán turistákat érdeklő szolgáltatásokat mutatta be a napokban. A szakmai megjelenést a Kijevi Nagykövetség közreműködésével sikerült megvalósítani, ahogy az elmúlt években az UITT kijevi nemzetközi turisztikai kiállítás és vásárokon, valamint Harkovban egy nemzetközi konferencián való részvételt is.

Nyugat-Ukrajna az egyik kiemelt küldő területe Kelet-Magyarországnak, ezen belül is Miskolc és környékének. 2012 és 2016 között csaknem megduplázódott az ukrán vendégéjszakák száma a városban, és az emelkedő tendencia folytatódik.

Egyre több ukrajnai beutazó látogat Miskolcra

Fotó: turizmus.com

A turisztikai szakemberek számára különösen fontosak a személyes megjelenések az adott küldő piacon. A várost bemutató orosz nyelvű prezentáció mellett Kupcsik Sarolta a „Miskolc az idegenvezető szemével” c. fotókiállításával vett részt a szakmai programon, ahol ukrán, grúz, bolgár és romániai előadások is elhangzottak.

A Magyarországra beutaztató ottani utazási irodák és touroperátorok közül többekkel személyes konzultációra is sor került. Az idegenforgalmi szakember eszmecserét folytatott Keskeny Ernő kijevi nagykövetünkkel, valamint találkozott a helyi turisztikai tanács vezetőjével és az Ivano-Frankovszkban működő Magyar Kulturális és Oktatási Központ munkatársával is.

A prezentáció és a személyes találkozók is az ukrán vendégek és vendégéjszakák számának további növekedését hivatottak elősegíteni. A megbeszéléseken további ukrajnai megjelenési lehetőségekről is szó esett. Ez év szeptemberében Ungváron készül bemutatkozni Miskolc.

Emellett nagy jelentőséggel bírnak azok a study tourok, ahol a touroperátorok és szakmai újságírók személyesen is megtapasztalhatják a miskolci szolgáltatások színvonalát. Az elmúlt évekhez hasonlóan a jövőben is készen áll a város turisztikai szervezete az Ukrajnából érkező bloggerek fogadására, kalauzolására is, hogy még szélesebb körben és még több csatornán ismertesse meg a város turisztikai vonzerejét.

További információ: Kupcsik Sarolta (kupcsik.sarolta@hellomiskolc.hu, +36 30 5535 032)

Kapcsolódó cikkek